|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 04. 2011. | #1 |
stara koska :)
Professional
|
Google Adsense for Domains (za domene)
Primetio sam da ovu uslugu Google-a manji broj ljudi sa ex-YU podrucja koristi, i da je fokus uglavnom na SEDO.
Mozda jedan od razloga lezi u tome sto Google nje od samog pocetka rada ovog servisa imao implementiranu podrsku za .rs domen ? Evo izvoda iz statistike: prvih 15 dana aprila, top 3 mojih domena: ... i mala napomena: da Google nije uvek ovoliko darezljiv sto se poseta tice. .... i jedno pitanje, takodje za diskusiju; voleo bih da cujem jos necije iskustvo: Kada se domenima koji se nalaze u "Google Adsense 4 domains" pristupa kroz web browser (nebitno je koji je u pitanju) sa ORION telekom provajdera pritom koristeci njihove DNS servera za pristup internetu, dolazi do greske, tj. domeni nemaju odrediste - ne vidi se nikkav sadrzaj.Kakava su Vaša iskustva ? |
25. 04. 2011. | #2 |
Professional
|
Koristi li neko Google Adsense 4 Domains ? |
25. 04. 2011. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Da.
26. 04. 2011. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 05.08.2009
Hvala: 5
7 "Hvala" u 6 poruka
|
@stecko Ajd' da i to probamo http://painte.rs
|
26. 04. 2011. | #5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.07.2010
Hvala: 3
4 "Hvala" u 3 poruka
|
Dobra je fora u pocetku dok se domen nalazi u indeksu pretrazivaca. Posle poseta opada....
|
26. 04. 2011. | #6 | |
Professional
|
Citat:
Kada je domen NOVOregistrovan, stavis ga na Google Adsense, ima dobar keyword, google ga dobro kotira, ima dobre posete, .......... sve super ide. KAzes - odlicno, sada cu da iskoristim ove posete jer se domen nalazi negde u Google indexu, taman bar par dana da se "vozim" sa novim sajtom na tom domenu (koji je do juce bio u adsense programu, i imao super posete), kad gle iznenadjenja. Jos sutradan ti poseta opada na NULU (mislim na momenat kada se DNSovi preusmere na realni sajt). |
|
27. 04. 2011. | #7 |
član
Certified
|
I ovi domeni se prikazuju u pretrazi na google ?
Cak i kad ukucam izlog.rs ne vidim rezultat. Ili je ovo sami direktna poseta, sto mi je opet neverovatno. |
27. 04. 2011. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
www.game.rs - pre tri dana sam mu ukljucio adsense for domains - 1 pageview dnevno
edit: danas ni jedan Poslednja izmena od Peca : 27. 04. 2011. u 23:17. |
27. 04. 2011. | #9 |
Professional
|
Prijatelji,
ja sam napravio screenshot ekrana, i hteo da podelim jedno iskustvo sa Vama. Kao sto sam kazao, znam da kod nas ne postoji mnogo ljudi koji koriste adsensse za domene, i to je jedan od razloga za otvarnje teme - da otvorimo diskusiju i cujemo iskustva. Osecam u poslednjih par poruka dozu neverice, a to ne zelim. Postoji li neki drugi nacin da dokumentujem ovo sto ovde tvrdim? |
27. 04. 2011. | #10 |
Professional
|
Ono sto sam primetio (moje iskustvo) je da postoji veliko poklapanje - kada se upit za domen vrsi na Estibot servisu, tj. ukoliko estibot da "zeleno svetlo" za domen, i google adsense kaze OK.
|
|
|