e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 03. 2008. | #1 |
Goran Radulović
Professional
|
Uvoz automobila iz inostranstva
Cao ljudi. Treba mi savet u vezi kupovine automobila iz inostranstva.
Hteo bih da kupim automobil za firmu (nije mi osnovno sredstvo). Kako sve to funkcionishe. Kako da podignem novac sa racuna firme (d.o.o. je u pitanju) kako bih kupio vozilo i kako bi platio troskove carine i poreza. Da li je neko od kolega preduzetnika imao iskustva sa uvozom automobila?
05. 03. 2008. | #2 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Nisam do sada kupovao auto za firmu ali... funkcionise nekako ovako...
Pronadjes speditersku firmu koja ce uraditi carinjenje i sve ostale stvari oko samog uvoza. Ta firma ce ti izdati fakturu na ime tvoje firme koju ces platiti kao i svaku drugu, na toj fakturi ce biti svi troskovi automobila transporta lezarine carine poreza... Ime i prezime je jako bitna stvar na fakturi, u tvom slucaju ime firme, posto se vozilo moze registrovati samo na to ime-firmu - bez placanja novog poreza i prenosa vlasnistva. |
05. 03. 2008. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
i da pises putne naloge
05. 03. 2008. | #4 |
Goran Radulović
Professional
|
Da, to mi je jasno, ali ja govorim o novcu koji mi je potreban za kupovinu vozila. Kako njega mogu da podignem sa racuna firme, poshto ne verujem da mogu preko racuna da kupim vozilo na nekom placu u nemackoj?
05. 03. 2008. | #5 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Jesi se raspitao kod knjigovodje?
Pazi, da podignes novac sa racuna nije nikakav problem. Odes i podignes Problem pocinje kad treba papirima da opravdas to sto si podigao, sto ces jako tesko uspeti. Ne bih se zakleo, ali mislim da ti je najjednostavniji scenario da vidis sa nekim auto-placem u NS da uveze auto koji te interesuje, pa da te oni fakturisu... |
05. 03. 2008. | #6 | |
expert
Master
|
Citat:
|
|
05. 03. 2008. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Hm, da tako rekoše ovi iz deviznog sektora NBS
05. 03. 2008. | #8 |
expert
Master
|
Tako kaze iskustvo koje imam u kupovini nekoliko automobila a inace kako si ti mislio da kupis auto u DE na drugi nacin? u keshu?
Though nothing can bring back the hour Of splendour in the grass, of glory in the flower; We will grieve not, rather find Strength in what remains behind; Poslednja izmena od STELLANOVA : 05. 03. 2008. u 23:11. |
06. 03. 2008. | #9 |
Milorad Tošić
Certified
Datum učlanjenja: 12.04.2006
Hvala: 1
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Hmmm... ne znam koliko je pametno to da kupuješ i registruješ auto na firmu ako ti nije osnovno sredstvo... bolje nađi neki drugi način da podigneš novac s računa i kupi vozilo u kešu i registruj kao fizičko lice...
1. nećeš imati problema s pisanjem naloga (desi se da shvatiš da si zaboravio baš kada te podseti policajac koji te je zaustavio ) 2. registracija ume da bude skuplja i do 300€ (tkzv. Šešeljeva taksa) kada se registruje na firmu...
06. 03. 2008. | #10 |
Siva eminencija
Grand Master
|
1. Onda podsetis policajca da procita zakon o saobracaju i da ti taj nalog ne treba i da ti nikada nije ni trebao (putnicko vozilo nije ista stvar kao teretno vozilo). Pricam iz dugogodisnjeg iskustva.
2. Vozilo registrovano na firmu znaci da su ti troskovi goriva i odrzavanja znatno nizi i znacajno se isplati. Takodje, registracija nije nista znacajno skuplja. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Izrada sajta za pretragu + sajt za prodaju automobila | kodi | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 16. 01. 2008. 21:31 |
Kupovina software-a iz inostranstva | godza | e-Business | 4 | 07. 12. 2007. 00:51 |
Problemi sa poteškoćama - uplata iz inostranstva | pcigre | Marketing i SEO | 12 | 02. 04. 2007. 14:42 |
Alianware i sl... uvoz u srbiju.. postoji li to ovde ? | cvele | Opušteno | 22 | 04. 11. 2005. 13:27 |