(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 12. 2009. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.01.2009
Hvala: 15
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Iz opacity u originalnu boju
Problem je ovakav: pravim neki templejt, medjutim pošto se pozadina iz body-ja ponavlja (slika 30x30px npr sa običnim tufnama ), preko toga sad ide neki div 960px a visina nije fiksna. E sad, kad ja color pickerom u psu uzmem boju iz psda, moram joj zadati opacity bar na 0.7 i to ne bude naravno ne bude ta nijansa crvene koje hocu, svetlija (providnija) za 0.3. E sad, interesuje me, ima li neki način da se to preračun u boju koja meni treba?
Nadam se da razumete. |
10. 12. 2009. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
#background {
opacity:0.7; filter:alpha(opacity=70); }
10. 12. 2009. | #3 |
član
Certified
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Nisi razumeo nixa, znam ja šta treba da unesem u cssu, nije to.
Pitam ovo, npr ako mi je background div beo, znaci #ffffff, kad stavim opacity na 0.7 on postaje #c5c5c5, znači siv. Pitanje je koju boju postaviti i da li je to moguće, da bi imao providnost, a pozadina ostala cisto bela - #ffffff. |
10. 12. 2009. | #4 |
133t
Master
|
?
pa zavisi koje ti je boje div iza? ako hoces da ti body i dalje bude belo stavi za html{background:#fff;} |
10. 12. 2009. | #5 |
133t
Master
|
verovatno ces morati da stavis i height:100% za html
|
10. 12. 2009. | #6 |
član
Certified
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Iza je taj background koji hoću da se vidi kada stavim opacity na drugom divu. Taj div kodi što ti pitaš nije div, nego body, html body, kako ko već piše.
|
11. 12. 2009. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako je napred belo i iza belo, i stavljen opacity, imaces belo, inace ne mozes da imas #fff (za tako nesto bi ti trebala maska, a ne opacity)
11. 12. 2009. | #8 |
član
Certified
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Nije nazad belo, već slika. Div preko slike bi trebao da bude čisto beo kad se stavi opacity, medjutim on ispadne siv. To je pitanje, koju boju postaviti, da kad se stavi opacity div bude čisti #ffffff.
P.S. Nisam te razumeo za masku? |
11. 12. 2009. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Pa ne mozes da imas transparentno belo, a iza je neka druga boja, a da ti i dalje bude skroz belo, onda ne bi imao transparenciju. Ako je cisto belo, to znaci da se nista pozadi ne providi ili da je iza njega isto bela boja. Gde god imas neku drugu boju, ta druga boja mora da se providi, to je ideja transparencije. Mozes da smanjis transparenciju, pa ce ti biti manje sivo...
To sto ti hoces mozes u photoshopu sa maskama, znaci da se deo layera providi, a deo ne, ali to sa CSS ne mozes da uradis.
12. 12. 2009. | #10 |
član
Certified
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Tačno, slažem se, medjutim, meni nije trebala čista bela, već neka nijansa crvene, pa sam mislio da se možda može nešto ukombinovati, čisto da probam. Pre nego što sam postavio pitanje, našao sam ovo, pa me zaintrigiralo...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IE8 opacity iz javascripta | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 28. 08. 2010. 04:45 |