Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 04. 2006. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Automatski update
Ne znam da li sam nešto propustio, ali u istom danu su mi se bez pitanja ažurirali google talk u novu verziju i firefox u 1.5.0.2. Jedino što su "progovorili" je da moram da restartujem aplikaciju.
Da li je ovo neki novi trend update bez potvrde ili su ta setovanja sada negde sakrivena i default je da te niko ništa ne pita šta hoćeš na svom računaru? Meni se to ne sviđa, red je bar da me pita da li ga "puštam u kuću".
17. 04. 2006. | #2 | |
Goran Radulović
Professional
|
Citat:
Donja sekcija tab-a, (Ask me what i want to do)
17. 04. 2006. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Tnx Godžo, pitanje je ipak zašto je po defaultu da "ne pita ništa"?
17. 04. 2006. | #4 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
I meni se Firefox na dva racuanra updateova bez pitanja... vrlo nezgodno...
17. 04. 2006. | #5 |
expert
Expert
|
mene je lisica uredno pitala, mada se ne sjecam da sam cackao ista oko podesavanja za update.
za gugl ne znam, ne koristim monopolisticki mesindzer (juz kiddin, vec rekoh negdje da me mrzi drzati trilion programa zaIM)
17. 04. 2006. | #6 | |
Goran Radulović
Professional
|
Citat:
Kontam da su trebali pitati prvi put, pa kada se pojavi dijalog da ima ono cuveno "do not show this dialog anymore" Izgleda da prate globalni trend koji zastupa apple, i koji propagira "ne pitaj korisnika previshe, on je glup, a u slucaju da nije glup, ko ga 'ebe", koji si meni ni malo ne svidja.
Never show weakness, the only pain that matters is the pain you inflict. Poslednja izmena od godza : 17. 04. 2006. u 14:53. |
|
17. 04. 2006. | #7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa ceo Apple OS, from day one, je tako koncipiran: "vi ste mnogo glupi, ja cu da razmisljam za vas". Amerima se to, zbog njihovog mentaliteta, svidja, meni - jok
Po meni je računar kao tvoja kuća, treba da znaš ko ulazi i zašto, i ti odlučuješ koga puštaš unutra.
17. 04. 2006. | #8 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Sto bre pljujete po apple-u (OS-X-u) ? Pa i windows je isto tako koncipiran. U XP SP2 auto update se automatski instalira, bez da te ista pita. Ako znas sta radis, isti mozes da podesis kako ti odgovara, ako ne znas, ti si "glupi korisnik" i niko te nista i nece pitati. Po meni to je ok koncept, ako ti ne odgovara, ti brate promeni podesavanja. Uostalom u pitanju su sigurnosne zakrpe, sa tim se nije igrati
|
17. 04. 2006. | #9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Danas sam posle dobrih pola godine / godinu u potpunosti reinstalirao FF (brljao sa nekim GB skriptama pa ko rekoh da probam sa svežom instalacijom).
Instalacija je MAKSIMALNO pojednostavljena. FF je ipak mainstream program i takva i treba da bude. Power useri će već da čačkaju ako im se nešto ne sviđa. Za obične korisnike je sve spremno za rad. Baš je Blues isticao u ranijim diskusijama "običnog korisnika", a sad kao smeta to što je osnovna instalacija prilagođena za njega
17. 04. 2006. | #10 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Mada, ja licno isto mislim da treba to da bude sve po difoltu ukljuceno jer 90% ljudi nema pojma da to treba redovno raditi. A ovi sto znaju bolje, neka iskljuce i dobro.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Automatski unos prve slobodne IP adrese | mangia | PHP | 4 | 05. 10. 2010. 09:52 |
varijable automatski u sesiju? | Nemanja Avramović | PHP | 11 | 10. 08. 2008. 22:31 |
WordPress automatski zaključava komentare | Sandra Jakovljevic | Sva početnička pitanja | 23 | 10. 06. 2008. 07:19 |
Kako automatski optimizovati HTML kod? | Pedja | PHP | 5 | 07. 08. 2007. 12:33 |