04. 07. 2008. | #1 |
Goran Radulović
Professional
|
base64 -> binary file konverzija
Imam problem. Radim na email parseru, dakle skinem email sa servera, isparsiram ga i attachmente snimim na file system. Attachmenti su po pravilu enkodirani base64, i ja trebam da ih dekodiram.
Dakle, postavka je ovako, imam fajl u base64 i ja trebam da ga dekodiram u binary. Naravno, to mogu da uradim tako shto cu ucitati fajl u php i koristiti funkciju base64_decode, koja radi ono shto meni treba, i tako dekodiran binary zapisati na fajlsistem. Mana ovoga je ocigledna, trosim strasno mnogo memorije. Znaci moracu citav fajl ucitati u memoriju i onda ga dekodirati, shto kod fajlova vecih od 5 mb nije opcija poshto imam memory_limit. Prosirenje php memory limita nije opcija, niti koriscenje nekog external programa jer ovo treba da bude univerzalno resenje. da li postoji neka php funkcija koja to radi, ili vi imate neki metod koji koristite za resenje ovog problema?
04. 07. 2008. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Mozda da probas da parsiras liniju po liniju, tj da napises svoju verziju base64 decodera?
Ako se dobro secam, postojao je base64 encoder/decoder pisan u JS-u, pa mozes iskoristiti algoritam, mada, moguce je da postoji i gotovo resenje u PHP-u.
04. 07. 2008. | #3 |
Goran Radulović
Professional
|
E, u pravu si totalno. Sreca pa je base64 fajl uredno "lomljen" newline karakterom
dakle PHP kôd:
Never show weakness, the only pain that matters is the pain you inflict. Poslednja izmena od godza : 04. 07. 2008. u 22:27. |
04. 07. 2008. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mogao bi i da koristis ugradjeni filter convert.base64-decode uz pomoc stream-ova
05. 07. 2008. | #5 |
Goran Radulović
Professional
|
Pa mogao bih, ali oni su dostupni tek od PHP 5.x.x, a nasha aplikacija treba da bude php4 php5 kompatibilna. Stavicu da ako je verzija 5.x koristi conversion filtre a ako je starija da radi peshke konverziju.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Konverzija -Kol'ko vrede posete | Markok | Marketing i SEO | 7 | 26. 03. 2009. 13:34 |
Konverzija titla | Džonson | Sva početnička pitanja | 7 | 21. 08. 2008. 13:27 |
Mail encoding - base64, 8bit, 7bit...? | orangem | Sva početnička pitanja | 1 | 17. 11. 2007. 18:13 |
Konverzija html u pdf | Milos Vukotic | PHP | 6 | 14. 05. 2007. 01:34 |