21. 12. 2010. | #1 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Kindle book club
Cross-post sa ES
Gledao sam svoj wishlist na Amazonu pokusavajuci da smislim cime da se pocastim za novaka. Posto sam se selio i nemam postansko sanduce u ovom trenutku gledao sam cene za Kindle i iznenadilo me sto su knjige uglavnom skuplje za Kindle nego paperback sto nikako nema smisla. E sad ono sto sam otkrio istrazivajuci ranije na netu jeste da ne postoji ogranicenje za broj uredjaja koji mogu da se vezu na jedan Amazon account. Svaka knjige moze u istom trenutku biti na 5-6 uredjaja zavisno od izdavaca (neke mogu i na neogranicenom broju). Predlazem da se napravi grupa za ljubitelje knjige kako bismo jeftinije prosli. 1) Napravi se novi nalog na Amazonu 2) Napravi se mailing lista 3) Uvede se godisnja clanarina od 10-20e (za zajednicku kupovinu knjiga) 4) Predlazu se knjige na mailing listi i putem glasanja se odabere sta kupiti 5) Svi citamo jeftino nove knjige 6) Amazon nam ne uzima ogromne kolicine para Problemi: Kako odluciti koje knjige? Ja licno citam non-fiction knjige i preferirao bih kompanjone sa slicnim afinitetima. Kako nabaviti Kindle u Srbiji a da nam ne skinu kosulju sa ledja? Ja sam u Ceskoj Kindle + postarina su $160, busevi idu dva puta nedeljno i njima koji dinar i mozete pokupiti u NS ili BG (problem je sto bus dolazi kasno nocu 1AM u NS, 2:30 BG), Kindle je trenutno na back-orderu 3-5 nedelja za Evropu. Ima li zainteresovanih? |
21. 12. 2010. | #2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
How about safari? http://my.safaribooksonline.com/
|
21. 12. 2010. | #3 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja bih nekad i nesto netehnicki procitao
|
21. 12. 2010. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
a gigapedia ? Moje Kindle ambicije su nekako isle u tom pravcu...
21. 12. 2010. | #5 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Kakva su ti iskustva sa Kindle-om? Dugo ga merkam. Al uvek nesto drugo dobije prednost. Mozda ti se i pridruzim ako me ubedis da je dobar .
21. 12. 2010. | #6 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ima i na torentima svasta ali jako su spori sa dodavanjem novijih knjiga koji nisu best selleri. Mada ova gigapedia cini mi se ima vise malo nego na torentima.
Kanda cu ja nastaviti da kupujem papirne i da citam besplatne sto moze da se nadje. Na Demonoid ako trazis "Kindle library" imas set od oko 5k knjiga. Ja sam Kindleom odusevljen, jako dobar kontrast, lagan je, brzo okrece stranice. Dok se nisam preselio blize poslu ja sam u busu citao svaki dan. Sto se tice citanja PDF-a ne moze bas tako lako, ili konverzija ili da se skroluje svaka strana levo desno sto nema smisla. Ako se radi konverzija onda nekad ne uspe bas najbolje. Knjige koje imaju kolone se ne konvertuju nikako dok ove ostale uglavnom dobro prodju. Grafikoni i tabele su poprilicno problematicni. Inace je najprodavaniji artikl za bozic na Amazonu, Bezos kaze da su prodali u milionima od kada je izasao ovaj novi model. To bi moglo i da znaci da ce se sada lakse nalaziti knjige online. Poslednja izmena od Dzordz : 21. 12. 2010. u 22:35. |
21. 12. 2010. | #7 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Киндл је сјајан уређај. Још нисам видео тако добар екран за читање.
Што се тиче цена књига, оне које мене интересују (класична књижевност и историја) су јако често бесплатне или смешно јефтине. Нпр, можеш да добијеш сабрана дела Толстоја за долар или тако нешто. Тренутно читам Прокопијеву "Историју Јустинијанових ратова" коју сам набавио за 99 центи. |
22. 12. 2010. | #8 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Moram da priznam da vam se divim kako uz sve ove IT stvari stignete da citate i klasicnu knjizevnost. Meni nesto od ostalih obaveza ne uspeva, samim tim mi kindle i nije toliko interesantan
|
22. 12. 2010. | #9 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Ja sam svojevremeno i u NS i ovde ziveo skoro sat vremena od posla i u busu za zadnje 3 godine procitao sigurno 60-70 knjiga. Sad sam se preselio blizu posla pa moram da brljavim na poslu ne bih li nesto procitao
|
22. 12. 2010. | #10 | ||
Dusko Petrovic
Professional
|
Citat:
Citat:
inace, Kindle je keva za citanje, zaista. ekran je fantastican, lagan je i vrlo prenosiv, baterija drzi besmisleno dugo.. od kada sam ga uzeo procitao sam neke stvari koje mi stoje na kompu vishe od godinu dana i nisam ih takao samo zato shto mi je vishe dosta sedenja za kompom po ceo dan
|