|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 04. 2008. | #1 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Iskustva sa PHPAdsNew / OpenX platformom
www.openx.org
Spremam se da implementiram na jednom sajtu OpenX da vidim kako funkcionise. Jel imao neko do sada iskustva sa ovim? |
05. 04. 2008. | #2 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Vrlo kratko ga koristim na jednom sajtu, svega par meseci, i odličan je sistem. Možda čak i preobiman za moje potrebe pa se i dalje gubim u navigaciji, ali odlično vrši posao. Registruješ prvo onog ko nudi postavljanje bannera (može ih biti više), zone za postavljanje bannera (sa dimenzijama istih) i onda registruješ oglašivače, kačiš bannere i samo ih dodeliš određenoj zoni. Ima tu još dosta sitnih caka koje meni lično nisu toliko ni potrebne, zato rekoh da je preobiman za moje potrebe.
Ako se dobro sećam, trebaće ti i jedan cron job da setuješ kako bi sistem pravio statistike i slično. |
05. 04. 2008. | #3 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Svaki put kada sam razmatrao to resenje kao resenje sa oglase, upravo to me je sprecilo u instalaciji, preterano obiman i prepun - za klijente uglavnom zbunjujucih opcija, fali mu malo apple filozofije
|
05. 04. 2008. | #4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
To je ono i na sta sam ja naleteo.
Treba da ubacis musteriju, pa kampanju pa banere pa mesta gde ce se prikazivati itd. Mada valjda cu stici da se malo bolje upoznam sa istim pa cu da raportiram |
07. 04. 2008. | #5 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
PhpAdsNew ili OpenX je odlicna, besplatna aplikacija a pritom ne "placas" u informacijama kao kod nekih drugih odlicnih, besplatnih aplikacija. Koristio sam ga dosta dok sam bio u B92 ali sam isto tako cuo od iskusnih developera da zna da trosi puno serverskih resursa kada se koristi na veoma posecenim sajtovima kao jedini sistem za serviranje banera.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
httpool - iskustva | Milan G. | Marketing i SEO | 38 | 23. 10. 2010. 21:59 |
Iskustva sa Silverstripe CMS | SiniX | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 28. 01. 2010. 00:49 |
Iskustva sa X-cart? | Lalaland | Web aplikacije, web servisi i software | 13 | 08. 02. 2009. 21:31 |
Alternativa za phpadsnew | cvele | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 30. 09. 2005. 10:46 |