e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 01. 2012. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Proširenje posla
Ćao, trebalo bi mi mišljenje i par saveta iskusnijih o organizaciji i širenju posla. Naime, programerski deo posla sam uvek završavao sam, ali sada sam u situaciji kada imam i previše posla koji bih hteo da podelim sa drugim ljudima. Međutim, dvoumim se između dva pravca, jedan je od njih je traženje iskusnijeg programera koji bi radio part-time od kuće ili drugi pravac je da otvorim kancelariju i redovno zaposlim junior programera koji bi radio full-time.
Nekako mi i jedan i drugi pravac imaju i prednosti i mane. Trenutno nisam u situaciji da previše ulažem u kancelariju i opremu i izdvajam vreme za obuku junior programera, a znam da se dugoročno isplati. Sa druge strane imao bih veliki problem da pronađem iskusnijeg programera koji bi radio na takav način. Svaki savet i predlog je više nego dobrodošao
23. 01. 2012. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
Ulagati u posao u Srbiji - da li da pricam dalje?
Salu po stranu, da li ti imas dovoljno posla da mozes odvojiti preko 1000e mesecno za jednog radnika? (naravno ako je normalno prijavljen)
23. 01. 2012. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Ne, naravno. Ali smatram da se dobar junior programer može naći za dosta manje, ispravi me ako grešim...
23. 01. 2012. | #4 |
Webeloper
Professional
|
bojim se da ne. Ne isplati ti se. Nadji nekog koji zna sta radi i da cepa od kuce, dogovor po projektu.
23. 01. 2012. | #5 |
Mister
Master
|
Pazi, plata je minimum 400, 500 za bilo kog juniora + kancelarija + oprema + sve što ide uz to. Freelancer koji će da radi od kuće se više isplati trenutno (iako je možda veća plata) ali dugoročno svakako da je bolja prva opcija.
23. 01. 2012. | #6 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
^^I to je lutrija.
Ja sam probao nekoliko puta (tacnije tri), i verovatno nisam imao dovoljno srece da naletim na nekog ozbiljnog. Najcesce je na pocetku sve ok, ali posle pocne vrdanje a onda i problemi. |
24. 01. 2012. | #7 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
mozda nekog part-time, pa ces proci sa manje, ali ovako... 1000e po radniku je oko 600-700e neto. Ako dobija ispod 500e neto... taj programer bolje da ne radi, manje ces se nervirati.
|