Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 10. 2012. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.01.2009
Hvala: 15
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Orion...
Ne znam sta da radim s ovim Orionom, imam jedan drugaricin sajt tamo koji je od pocetka tu hostovan. Bio je haknut par puta, vecinom zato sto je bila joomla koju ja nisam updateovao, sem kad sam morao.
Dosta mi je bilo i joomle i njenih updatea, i prepravljanje templejta svaki put kad god je veci upgrade, pa pocrkaju plugini, pa moram da ih menjam, pa content ispocetka itd itd.. Prebacim sve lepo na wp, odradim templejt, content, promenim sve sifre, novu bazu, novog usera tamo, nov ftp pass, nisam cuvao nijednu sifru u winscpu, uvek copy paste, i sifre su bile generisane. Nasao sam i na serveru da dozvole nekih foldera nisu u redu, pa sam cimao support posto je owner bio neko drugi da to srede, izgubio vremena i vremena. Zavrsim s tim, prebacim na wp, sve updateovano na zadnje verzije, i sajt juce haknut... Da li sam ja kriv? Ja mislim da su oni rupa. Nasao sam jos nekoliko sajtova na istom serveru koji su hakovani od istog lika, naravno ako je http://www.yougetsignal.com/tools/we...on-web-server/ pouzdan, mada verovatno ne gresi puno. Vidim i na es-u ima slucajeva kao sto je moj, i prosto se pitam sta sad da radim... Mogu prebaciti sajt na moj neki hosting i to cu i uraditi. Novac nazad ne mozemo ocekivati.. Imam sad par pitanja koja me muce oko shared hostinga.. 1. Ako je npr neko hakno sajt sa istog servera, da li moze da dobije i pristup svim ostalim sajtovima na tom serveru? Pretpostavljam da ne, ali moram da budem siguran. 2. Ja verujem da je ovde haknut server, posto nisam jedini. Zanima me vase misljenje o ovome. |
24. 10. 2012. | #2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.09.2006
Hvala: 1
4 "Hvala" u 3 poruka
|
ne nisu oni rupa, wordpress je rupčaga.
edit: stvarno si me nasmejao, joomla ti nije valjala pa si krpio wordpresom Poslednja izmena od pirossi : 24. 10. 2012. u 16:46. |
24. 10. 2012. | #3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.01.2009
Hvala: 15
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Rupa ili ne, od joomle je laksi za odrzavanje i to je to.
|
24. 10. 2012. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Ne znam šta je konkterno problem kod tebe,
ali sam radio sa Orionom i toliki su bili ne profesionalci da sam promeni providera i svakako su za zaobilaženje... barem iz mog iskustva... |
24. 10. 2012. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@pirossi: izvini, ali kakis... ne da WP nije sranje (konceptualno pre svega), ali sveze verzije nisu uopste toliko bushne...
|