|
Marketing i SEO Marketing tehnike i Search Engine Optimization |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 12. 2006. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Webalizer vs. AWStats vs. Google Analytics
Svima je poznato da Webalizer ne pokazuje tacnu sliku o broju poseta na sajtu . U ponudi za oglasavanje na sajtu, koju statistiku uzimate u obzir kada razgovarate sa klijentom? Mislim, ja bih vrlo rado rekao ono sto mi govori Webalizer, ali ... nekako ne mogu da prevalim preko jezika. Marketing / PR experti, anyone?
|
19. 12. 2006. | #2 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ne moras da budes marketing/PR ekspert da uvidis da je komercijalna statistika bolja, bio to Google Analytics (koji nije besplatan ako imas jako posecen sajt) ili nesto drugo. Koristio sam L10 Hit Counter pre analyticsa, i opet je bolji od iceg free, AWStats/PHPMyVisites/Webalizer itd. a i komerciajlni log analajzeri su bolji od Webalizera ili AWStats.
|
19. 12. 2006. | #3 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Da dodam,ima li free statistike ili log analysera koji ce ti dati i podatak kako se korisnici krecu po sajtu? Nema? pa bez toga ne mozes popraviti navigaciju, a ista dovodi do povecanja CTR i smanjenja bounce ratio. Losa navigacija i preko 50% ti je bounce ratio, tj. vecina bezi kad vidi prvu stranu. Free statistika je beskorisna.
|
19. 12. 2006. | #4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Uh... Lose sam se izrazio ili smo se lose razumeli. Mislio sam na statistiku posecenosti mog sajta kada saopstavam potencijalnom oglasavacu. Webalizer mi pokazuje X puta (gde je X > 1) vecu posecenost u odnosu na Analytics. Klijenti bi se oglasavali za fiksnu cenu na mesecnom nivou, pa im Page views nista ne znaci kao podatak (gde su Webalizer i Analytics priblizno isti).
Kao sto rekoh, problem mi je jer preko jezika ne mogu da prevalim brojku koju mi pokazuje Webalizer , zato govorim onu koju pokazuje Analytics koja me ne cini toliko konkurentnim. |
19. 12. 2006. | #5 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
prosto resenje, napravish mali c programcic koji ce da analizira log file web servera u kome mu kazesh da broji koliko ima unikatnih IP adresa, proverava u nizu da li postoji ip adresa iz konkretnog reda koji obradjuje i ako nema doda je u niz i brojac poveca za jedan. E sada ako ti treba broj poseta onda i to moze da se odradi veoma lako, ako definishesh urlove strana i onda brojish broj redova u kojima se url strane pojavljuje.
relativno mali programcic i lako se pravi za apache server na primer. Meni to vrsi posao kao statistika jer je relativno brz i da mi tacan broj unikatnih adresa, i koliko je koja strana bila posecena. Pozdrav. Edit: trenutno sam na poslu pa nemam nijedan apache log file kod sebe da vam napishem source. Inace verujem da cela ova prica moze da se uradi i sa awk mnogo brze. A naravno i u svim ostalim programskim jezicima.
19. 12. 2006. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Poenta statistike kao nauke jeste da je svako kroji prema svojim potrebama. Samim tim, kad prodajes nesto onda kazes x broj prema Webalizeru i naglasis da je prema Webalizeru
|
19. 12. 2006. | #7 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
19. 12. 2006. | #8 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@LiquidBrain
Da moze i to za svaki webserver, ali,ono sto je najvaznije, zasto ja da budzim nesto sto vec imam besplatno, i to tako da ne valja ni upola? (Hint: dobro, napravim log analyser i sta sa njim da radim? Hoce li za 'lebac da mi donese sutra?) Poslednja izmena od bojan_bozovic : 19. 12. 2006. u 18:16. |
20. 12. 2006. | #9 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
^pa mozda zato shto ti ovo shto imash ne vrshi posao...
20. 12. 2006. | #10 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2006
2 "Hvala" u 1 poruci
|
Citat:
Ja sam u zadnje vrijeme veoma zadovoljan sa google analytics, radi svoj posao sto je vazno i vjerujem da daje priblizno tacne rezultate. A imas i sve druge opcije koje su ti potrebne, od demografske slike do najposjecenihijih lokacija, ulaznih i izlaznih tacaka.. sve je tu. A besplatno. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Promocija google analytics | sima1980 | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 08. 09. 2010. 13:48 |
google-analytics-api | torbica | Marketing i SEO | 2 | 27. 04. 2009. 14:27 |
Google Analytics | kai | Marketing i SEO | 1 | 11. 04. 2006. 10:40 |
Google Analytics - Urchin from Google | bluesman | Marketing i SEO | 26 | 20. 12. 2005. 19:38 |