e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 01. 2011. | #1 |
Mister
Master
|
25k emails
Koliko vredi 25k aktivnih email adresa korisnika iz Amerike? Dobio sam smešnu ponudu da kupim. Nije da mi nešto treba, niti se bavim spamovanjem ali nije na odmet da mi se nađe. Možda zatreba.
06. 01. 2011. | #2 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Meni ne vrijedi ama baš ništa... Možda kao neki mp3 Hanke Paldum... tu negdje...
|
08. 01. 2011. | #3 |
Branimir Ivanov
Qualified
Datum učlanjenja: 19.09.2007
Hvala: 62
24 "Hvala" u 19 poruka
|
Kvantitet nije bitan, bitan je profil ljudi cije emailove ti nude kao i kakav profil tebi treba.
|
11. 01. 2011. | #5 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.01.2011
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Lista od 25k moze da vredi dosta ako je dobro "naciljana" grupa potrosaca.
Recimo, ako si vec prodavao neki proizvod i napravio si listu od 25k (sto je ogromna lista), a ti isti ljudi imaju poverenja u tebe, ti onda imas zlatnu zilu u rukama... Prosto je, ako si prodavao knjigu o internet marketingu i napravio listu od 25k ljudi, ti ljudi ce imati poverenja da kupe nesto od tebe. Posle im samo posaljes novi prozivod i vec imas kupce (maltene). Uvek ce ti se neko javiti od njih. E a ako imas listu nekih-tamo-likova koja nije ciljana za proizvod koji im nudis ne vredi mnogo... Dakle, kvalitetna lista, ciljana, sa pravih 25k confirmed korisnika, po mom misljenju - vredi mnogo. Pozzzz |
11. 01. 2011. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
Sve zavisi od liste naravno. Sto targetiranija to je bolja.
Oni ljudi koji imaju svoje liste od 25k, ako su iole marketing-pametni su milioneri, pardon, multi milioneri. Liste od po par hiljada u nekim nishama, mogu da ti obezbede do jaja zivot sa jako malo cimanja... Neverujem da si dobio "zlato" jer se to ne deli jeftino. A mozda i gresim. Nadam se da ces znati da iskorisits to, ako u poste ima neki potencijal. Imas pro smapere koji imaju liste i po 10miliona emailova aktivnih... a conversion rate im je tipa 0.0001% u najboljim danima. mada mi se i to cini mnogo. Poslednja izmena od Ivalex : 11. 01. 2011. u 02:32. |
11. 01. 2011. | #7 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Po pravilu kod ovakvih stvari, "kvalitetno" i "smesne pare" nikada ne idu zajedno, osim ako ti je neko bas drugar
@ivalex: ti koji su milioneri, 25K adresa USA vlasnika biznisa smatraju toliko malom listom, da se ne bave time. Osim ako je lista toliko dobra da je pravi biser, a gore rekoh da izvjesno nije. Off Topic: iz 7 godina iskustva na razvoju i podrsci email marketing softvera za USA trziste Poslednja izmena od zira : 11. 01. 2011. u 02:32. |
|
|