04. 04. 2006. | #1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Stampa sa web-a
Pravim web aplikaciju koja se uglavnom sastoji od izvestaja. Potrebno je da obezbedim stampu izvestaja ali kvalitetnu, tako da File / Print ne dolazi u obzir.
Zahtev je i da se razliciti izvestaji stampaju na papirima razlicitog formata. Jedno od resenja koje mi je palo na pamet je da izvestaje generisem kao PDF (pokrenuo sam vec diskusiju na tu temu) Drugo resenje je da napravim narocitog web klijenta koji bi radio kao web citac samo bi stampu vrsio na poseban nacin. Problem je sto potencijalno ima mnogo isvestaja pa bih u klijentu morao da radim mnogo stampi, pa ako dodje do neke izmene u izvestaju, mroam sve klijente da zamenim... tako da mi to bas i ne pase. Ima li kakvih ideja?
04. 04. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
a zasto ne generises swf ?
05. 04. 2006. | #3 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Interesantna ideja. Pgoledah malo an netu kako to ide i deluje zanimljivo, samo sto nigde nisam nasao na neki lep primer a sve mi se nesto cini da i to ima ogranicenja.
Ono sto meni treba je stampa klasicnog dokumenta koji moze da sadrzi i tabelarno prikazane podatke, na vise strana, sa paginacijom i slicno. Da li ti umes da uradis tako nesto?
05. 04. 2006. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.03.2006
Hvala: 9
15 "Hvala" u 10 poruka
|
A da napravis PDF?
|
05. 04. 2006. | #5 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Procitaj prvu poruku. PDF se namece kao resenje ali je problem sto mi je neophodna mogucnost vizuelnog dizajniranja izvestaja.
05. 04. 2006. | #6 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Server side generises i HTML (za prikaz na ekranu) i PDF (za offline koriscenje i stampu). Jeste vise posla, ali mislim da drugacije nece ici kako si zamislio. Sto se vizuelnog dizajniranja izvestaja tice, pravis CMS koji ce dati HTML i PDF output.
|
05. 04. 2006. | #7 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
05. 04. 2006. | #8 |
član
Na probnom radu
|
A sta mislis o rtf-u?
|
05. 04. 2006. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
cenim da imas neki uniformni izgled tih papira, to mozes da napravis kao PDF templejt, i onda da dodajes text u to na zeljenu poziciju (iz npr. php-a..)
Druga opcija ti je da uhvatis celu html stranu u bafer i onda to das nekom komand line pdf konverteru (toga na linuxu za pdf ima prilicno, a ima i par dobrih za windows mada su shareware), a output ponudis za download...
06. 04. 2006. | #10 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Razmisljate previse webolicno
Radi se o tome da treba da izgenerisem dokumente koji sa web-om imaju vezu samo utoliko sto treba da budu dostupni preko web-a. Dokumenti su razliciti po strukturi i takvi su da bih se bas ubio da ih pravim u HTML-u. Ogranicen sam programskom platformom na kojoj nemam prirodnu podrsku za PDF (FoxPro).
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Gde? (cirada/stampa/konstrukcija) | [nq] | Opušteno | 4 | 25. 12. 2007. 02:03 |
Najeftinija stampa na laseru u NS? | MorenoArdohain | Opušteno | 1 | 26. 06. 2006. 23:47 |