(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 03. 2007. | #1 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
New kid in town?
Pojavilo se prekjuce na ajaxian-u...
http://www.extjs.com, bivsi YUI-EXT Ovo je teska alfa i sajt je u zescoj izgradnji... Ne bih da mlatim pre vremena, ali mislim da smo dobili prvi zaista ozbiljan JS framework za UI. Pod LGPL-om je i deluje faken jezivo mocno. Vise informacija na blogu Dzeka Slokuma - http://www.jackslocum.com/blog/index.php Mi se ovde ozbiljno razmisljamo da batalimo 2 meseca developmenta i oslanjanja na scriptaculous, i predjemo na ovo... Dotle je doslo Poslednja izmena od boccio : 15. 03. 2007. u 21:37. |
15. 03. 2007. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Već smo divanili o tome. Doduše, tada se nije znali da će EXT biti portovan i na Prototype+Script.aculo.us...
16. 03. 2007. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
u skladu sa avatarom
16. 03. 2007. | #5 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
niiice...a kad kliknes na DOWNLOAD OPTIONS dobijes(m) poruku:
You do not have permission to access this document. ...dobra im opcija |
16. 03. 2007. | #6 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Ne razumes ti, to je feature
btw. stvarno bi mogli da poprave ove linkove.. |
16. 03. 2007. | #7 |
133t
Master
|
|
16. 03. 2007. | #8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Btw, čisto da spomenem da EXT nije baš free kao što je većina JS biblioteka (koje obično koriste neke slobodne licence tipa MIT, BSD etc). Više informacija za one koji bi da koriste EXT u malo ozbiljnijim projektima:
http://www.yui-ext.com/forum/viewtopic.php?t=2737
16. 03. 2007. | #9 | |
133t
Master
|
Citat:
(uzecu tebe kao primer) -za free verziju AC-a mogao bi da koristis obican EXT -za komercijalnu verziju bi morao da kupis licencu gresim ???? |
|
16. 03. 2007. | #10 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Izvinjavam se, malo sam se zaleteo sa prethodnim komentarom. Prebacio sam se (umesto LGPL pročitao sam GPL). Uglavno LGPL je slobodniji. Evo ih osnovne osobine:
Citat:
U konkretnom slučaju to znači da možeš da koristiš lib bez ograničenja osim u slučaju da ga modifikuješ. Tada modifikacije moraju da budu dostupne pod LGPL licencom. EXT autor nudi podršku i sponzorisanje feature za pare, ali je sam lib i dalje free. Huh, dobro je Dobar sam $400 godišnje mada ne bi bilo zgoreg da ljudi koji ozbiljno koriste EXT ipak plate licencu. Bilo bi baš sranje da se autor smori i zapusti ili napusti projekat.
|