|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 09. 2009. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Domaci E-shop sa softverom u ponudi?
Postoji li domaci eshop koji ima softver u ponudi, a da prihvata platne kartice?
Konkretno me interesuju Adobe i Corel proizvodi. Hvala
15. 09. 2009. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ne
15. 09. 2009. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
16. 09. 2009. | #4 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Imaš firmu u Novom Sadu koja je zvanični lokalni distributer i Adobe i Corel. Možeš je sam naći preko sajtova proizvođača ili mi se javi na PP, ja sam kod njih kupio. Znači plaćaš kešom ili po fakturi, a i bolje ti je tako jer ti je potreban fizički račun zbog naše inspekcije, a proizvode preuzmeš lično.
Poslednja izmena od Gargoyle : 16. 09. 2009. u 00:10. |
16. 09. 2009. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ ključne reči
eshop , platne kartice , adobe , corel
16. 09. 2009. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
@Gargoyle, pa valjda bih dobio racun nevezano za nacin uplate - platio karticama ili ne, racun uvek moram dobiti.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 16. 09. 2009. u 01:20. |
16. 09. 2009. | #7 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Da da treba uvek da dobiješ račun. Samo mora biti od naše firme. Koliko je meni poznato naša inspekcija ne priznaje softver fizički kupljen u inostranstvu ili elektronski preko neta (što je jadno, ali je tako). tj. malo je teže to da im dokažeš da je legalno nego kad vide domaći fiskalni ili domaću fakturu.
U svakom slučaju pošto imaš zvaničnog lokalnog distributera u centru Novog Sada odeš tamo lično i nabaviš šta ti treba. eShop u Srbiji je još uvek naučna fantastika. |
16. 09. 2009. | #8 |
član
Certified
|
Man... Eto savrsenog kandidata za giljotinu propisa. Ne samo da je besmisleno nego je i opasno. Da li to znaci da u Srbiji ne sme da se koristi manje poznat softver za koji ne postoje zvanicni domaci distributeri? I sta je sa softverom kupljenim pre januara 2005. kada nije postojao PDV sistem, a racuni, ako su se i delili, su bili rukom pisani? A da ne pricam o licencama koje neretko kolegijalno poklanjamo jedni drugima...
16. 09. 2009. | #9 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
|
jebeno neverovatno ako je to istina
gde to proveriti uopšte? koji je to zakon? |
16. 09. 2009. | #10 |
član
Certified
|
Nisam siguran za zakon (tj. mislim da je u pitanju neka uredba), ali sam cuo potvrde sa nekoliko strana. Osim toga, pre nekog vremena su mnoge knjigovodje slale cirkularan email sa tim informacijama.
Npr, jedan je kupio polovan laptop od fizickog lica i, iako je na njemu bila OEM nalepnica, nije imao racun. Inspektor mu je dao rok od 8 dana da kupi novu licencu. Sa druge strane, izgleda da sve zavisi od samog inspektora - neki samo ovlas pogledaju "najpopularniji" softver (MS, Adobe, ...), dok drugi krenu po listi instaliranog softvera i svaki od njih trazi u nekoj knjizi koju su dobili. Ukoliko u toj knjizi pise da je licenca potrebna, traze racun a drugo ih ne interesuje. So, ako su lagali mene...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Web shop / e-commerce bez skrola | bokacbl | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 17. 05. 2010. 16:18 |
Baneton-shop | OOOO1 | Web site, dizajn i multimedia | 7 | 17. 12. 2009. 13:45 |
Review za dvd-movie-shop.org | cvele | Marketing i SEO | 7 | 30. 08. 2005. 01:54 |