|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 09. 2009. | #1 |
član
Na probnom radu
|
Kako naci klijente za web dizajn u Srbiji?
Vec neko vreme se bavim web dizajnom kao hobijem i nemam mnogo iskustva. Gledajuci kakve sajtove(templejte) prodaju razni amateri smatram da znam da odradim "kvalitetan" web sajt, naravno treba mi dosta vise vremena za to od nekog ko se time bavi profesionalno.
Problem je u tome sto ne znam kako da nadjem klijente u Srbiji, nikada do sada nisam radio sajt za nekog drugog, nemam portofolio, preporuku, firmu... Da li da lepim oglase po banderama, u novinama, Adwords!? |
22. 09. 2009. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
|
Можда би за почетак било добро да почнеш са радом на неким freelance сајтовима као што су www.rentacoder.com и www.elance.com, чисто док не стекнеш мало више искуства и не попуниш свој портфолио.
|
22. 09. 2009. | #3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Uvek mozes da pratis i specijalizovane sajtove za ponudu poslova (npr. www.poslovi.infostud.com ...) ili oglase za posao na DPT-u. Sto se tice nedostatka referenci, ako imas bilo kakav rad, okaci ga na net, pa za pocetak to mozes da pokazujes potencijalnim klijentima.
|
23. 09. 2009. | #4 |
novi član
Datum učlanjenja: 16.08.2009
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Ne znam koliko sam kompetentan al moj savet ti je prvo da napravis svoj sajt. Neka on i nema portfolio al nek bar ima informacije o tome ko si i cime se bavis. Po meni je iskreno bezvezno da prodajes proizvod drugima koji ni ti nemas(ne koristis) - u ovom slucaju sajt - web dizajn ili za sta si se vec odlucio. Ovo malo pricam i iz iskustva jer kad sam poceo da radim cak i na najneverovatnijim mestima je bila prica o poslu (kao i dan danas). Tako da bi to mogao i da bude definitivno korak broj 1. Definitivno mislim da je to korak broj 1.
Uostalom i sam imas priliku da vidis da kojekakvi ljudi prodaju "sajtove" cak i po paketima kao da su to vec spremne "mlade za udaju". |
24. 09. 2009. | #5 |
član
Na probnom radu
|
Rentacoder mi je oduvek delovao konfuzno, gomila Indiaca koji nemaju dve blage veze i prilicno iskusni pojedinci. Nekako se ne nalazim ni u jednu od te dve grupe.
Na infostudu nisam video nikog da trazi web dizajnere za specificne projekte. A sto se tice sajta on je skoro gotov, pod obavezno cu ga staviti na internet male oglase i slicno. |
26. 11. 2009. | #6 |
novi član
Datum učlanjenja: 06.11.2009
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pokusaj na forumima sa nekim banerom za tvoj sajt,svako ce doci i pogledati ako ti imas uz svoj komentar i potpis koji vodi na tvoju stranicu.....a ev mozes kod mene to pogledati....
26. 11. 2009. | #7 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Mislim da nije lose da uradis par sajtova
ljudima, ili neki organizacijama besplatno a oni ce dalje to pakazati svojim kolegama, rodjacima, komsijama prijateljima na fejsu....... u direktnom kontaktu sa ljudima, nacices sigurno par klijenata skole, NVO, klubovi, kafici, sportski klubovi, preduzetnici, znaci ako imas nekog druga rodjaka komsiju, koji se bavi nekim malim ili velikim poslom, a nema vebsajt, predlozi mu da mu uradis vebsajt za dzabe, a on ce ti sigurno nabaciti bar jednog klijenta i to nesvesno |
26. 11. 2009. | #8 |
Banned
Qualified
|
Radi svoj sajt, i prikaži šta si do sada radio. Nemoj da kradeš teme, jer to ne prolazi. Ako mi se svidi neka tema, kupim je i dam ti da je obradiš za mene to je druga stvar.
|
26. 11. 2009. | #9 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Malo matora tema ali vidim da ste je aktivirali pa i ja da dodam mojih 5 centi
Ukratko nema smisla da kao dizajner trazis posao ako nemas ni svoj sajt. Napravi nesto svoje, nesto ces sigurno nauciti a ljudi ce znati sta mogu da ocekuju od tebe. Ovako to je kao da kupujes macku u dzaku. |
04. 01. 2010. | #10 |
novi član
Datum učlanjenja: 25.12.2009
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
kolega ti je ev vec ponudio posao,uradi i dostavi mu i on ce ti ostalo sve pomoci uz malu novcanu naknadu...tako to ide na pocetku.pozzi
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Reseller hosting za klijente, preporuka? | Gargoyle | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 7 | 05. 04. 2010. 14:36 |
Web programiranje/dizajn - kako započeti freelance? | belarion | Opušteno | 4 | 02. 03. 2009. 23:06 |
Kako naci prethodni i sledeci element asocijativnog niza? | Pedja | PHP | 13 | 28. 07. 2007. 00:49 |
Kako utrošiti 10.000e na on-line oglašavanje u Srbiji | Mr.Paja | Marketing i SEO | 38 | 03. 12. 2006. 01:00 |
Gdje naci & kupiti skener velikog formata? | Milos Vukotic | Opušteno | 6 | 02. 02. 2006. 00:11 |