Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 12. 2007. | #1 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Konvertovanje dinamickog sajta
Helo
Nemam preterano iskustva sa kreiranjem CD prezentacija pa mi je potreban savet. Imam recimo kataloski sajt u PHP-u i potrebno mi je "pretociti" ga u CD prezentaciju. E sad, kako to ne moze da ostane PHP, da li znate neki alat koji bi sajt konvertovao (brzo i jednostavno - daj Boze automatski) u formu koja moze da bude prebacena na CD. pretpostavljam da je najbolja varijanta da se konvertuje u HTML, mada bi mi svaki savet dobro dosao. Cheers Cony |
28. 12. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
A sto ne bi napravila da se apache i mysql i php pokrecu sa cd-a?
Licno nisam radio, ali sam citao da je to moguce. Evo nesto sto sam nasao na google: http://www.wellho.net/solutions/gene...from-a-cd.html Naravno, samo ako ti to odgovara, ako bas mora html, sigurno moze, cak i malecno custom resenje ce posluziti (hint: mali spider koji prolazi kroz sajt i generise html strane), ili neki od gotovih spidera, website copier-a.
28. 12. 2007. | #3 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Probaj WinHTTrack
|
28. 12. 2007. | #4 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Tako je, svaki program koji može da "skine" ceo sajt će ti skinuti HTML kod. Ja koristim Teleport Ultra
|
28. 12. 2007. | #5 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Za istu stvar sam koristio WAMPonCD, u jednoj arhivi od 22-23mb je sve, apache 1.3.27, php 4.2.3, mysql je mator 3.22.21, i neki perl koji služi da bi iskopirao neke od fajlova u temp direktorijum windowsa, jer mora da bude dozvoljeno pisanje po njima, ne sećam se tačno koje sve. Problem je što izgleda da je ova verzija koju sam koristio i poslednja, ali za "kataloški sajt" bi ove verzije php i mysql trebalo da ti završe posao.
Sad sam ga zavrteo kod mene na mašini, samo raspakuješ arhivu i uradiš subst da ti se njegov root pojavi kao disk. Postavi apache na port 8181, tako da bi trebalo da radi nesmetano i ako je na mašini instaliran neki web server. Ako imaš database fajlove za ovu verziju mysql dovoljno je da ih iskopiraš, središ konekciju i iskopiraš kod u htdocs.
28. 12. 2007. | #6 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
da ali trebalo bi ta prezentacija na disku trebala da radi i na drugim sistemima sem Windows-a, a koliko sam shvatila taj metod radi samo za Win.
Takodje, prezentacija bi trebala da bude operabilna za dummy korisnike - znaci stavi disk i pregleda sadrzaj kao sto pregleda sajt. Mislim da je konvertovanje u html mozda ipak najbolja solucija. |
28. 12. 2007. | #7 |
Milorad Tošić
Certified
Datum učlanjenja: 12.04.2006
Hvala: 1
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Teleport PRO... plaća se ali je najbolji... jednostavno downloaduje ceo sajt... i kasnije samo iskopiras to na CD... provereno radi... cak mozes i autorun da napravis (proguglaj malo postoje programi koji pokrecu index.html u defaultnom browseru)...
28. 12. 2007. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ teleport ne sluzi za to ... inace coni , ja mislim da ti je najbolje da dignes lokalni ws koji ce da gruva to...
29. 12. 2007. | #10 |
emperor Selassie
Grand Master
|
A lako se i napiše takav programčić (za cca 2 minuta), a i ako baš nije neophodno da bude (l)user friendly, staviš kao autorun jedan BAT fajl u kom piše start index.html i to je to. E sad, ne znam kako bi to moglo da se odradi i za ostale operativne sisteme...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mac OS X Dashboard widget za konvertovanje dinara/evra/dolara po srednjem kursu NBSa | kaizen | Code snippets | 13 | 20. 04. 2009. 13:59 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
Struktura web sajta | duca | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 08. 05. 2008. 16:49 |
Konvertovanje u flash video | ljtruba | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 22. 12. 2007. 01:36 |
Redesign sajta | Goran Cirkovic | Web site, dizajn i multimedia | 4 | 08. 12. 2007. 10:50 |