SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 12. 2009. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.12.2009
Hvala: 19
0 "Hvala" u 0 poruka
|
tekstovi
poz,...
imam negde oko 15 000 domacih tekstova u txt formatu poceo sam da radim na sajtu za pretragu tekstova. dali postoji nacin da se tekstovi ucitaju u bazu sem jedan po jedan. sadrzina teksta je klasika npr. Zaboravljas - Zeljko Joksimovic Tekstttt u bazi imam tabele za ime teksta, ime pevaca , i sadrzaj teksta hvala |
23. 12. 2009. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Ako ti svi fajlovi slijede ista pravila imenovanja i unosa, moglo bi se nekako odguslati, mada je i dalje veeelika vjerovatnoća greške. Aj' okači neki fajl negdje, da vidimo kako to tačno izgleda
23. 12. 2009. | #3 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Po Milose i hvala na javljanju.
Koliko vidim, a i od samog pocetka sam vodio racuna o slicnom/istom formatiranju tekstova. Ja sa textovima `radim` pa mi to puno znaci (muzicar sam) Evo, ofrlje sam selektovao 10ak tekstova pa pogledaj ako mozes: http://www.megaupload.com/?d=I2V5IKO4 Ove table mi se nalaze u DB, ako ti to ista sad znaci. Hvala |
24. 12. 2009. | #4 |
član
Certified
|
Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem ako se usvoje pravila:
|
"Hvala" Croll za poruku: |
24. 12. 2009. | #5 | |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
jel treba neka `auto` skripta na sajtu za to ili direktno iz mysqla? hvala |
|
24. 12. 2009. | #6 |
član
Certified
|
Moras imati malu skriptu koja ce to uraditi.
Zbog kolicine i dupliciranja, najbolje je to uraditi na lokalnom web serveru. A mozes staviti skriptu u cron, da se izvrsava na svakih sat vremena i da sve sto nadje u nekom folderu obradi i obrise. Tako tebi ostaje samo da radis upload. Usput bi bilo dobro da se ono polje 'approved' postavi na vrednost 0 (koja zahteva da se rucno odobri svaki zasebno) i da se na kraj svakog teksta doda naziv fajla. Na ovaj nacin rucnim pregledom mozes videti kada neki fajl iskace iz formata, i koji je to fajl. Popraviti ga i poslati ponovo. Jeste da je to 15000 provera ali ti odlucujes |
24. 12. 2009. | #7 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
dali mozda postoji neki primer ili skripta koja bi mogla da se iskoristi za ,......
ili ako je neko raspolozen da mi pomogne oko toga,... hvala |
24. 12. 2009. | #8 |
član
Certified
|
Evo nesto napravljeno na brzinu, posluzice svrsi.
Pripazi na $DeleteAfterInsert = 1; brisace fajlove, promeni za testiranje na 0. Skripta ne proverava da li vec postoji u bazi nesto slicno, to ostaje tebi Napravi jedan folder, ubaci unutra php fajl, podesi parametre za MYSQL i par redova kako skripta da radi. Na veliki broj fajlova moze doci do tajmout-a ali ako je ukljuceno brisanje samo je pokrenes ponovo i nema problema. Poslednja izmena od Croll : 24. 12. 2009. u 09:27. Razlog: append |
24. 12. 2009. | #9 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
pa ovo radi iz prve!!!!!
sta reci nego veliko hvala,... imao sam error, al to sam otklonio, nisam imao dobar chmod na readfiles folder, pa nije mogao da obrise tekxtove, sad je ok,... sacu da uradim jos par testova pa ako zapne javljam se HVALA |
24. 12. 2009. | #10 | |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
vidim da brise, i ostavio sam tu opciju,.. EXTRA! jedino sto sam izmjenio je, ime table u kodu na Lyrics , i folder massimport mi je u folderu gdje se nalazi skripta, tako da mi je to malo bolje organizovano |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sajtovi tipa Ezinearticles na koje se mogu kačiti tekstovi za promociju na srpskom? | miloss | Marketing i SEO | 4 | 26. 07. 2010. 19:42 |
Tekstovi pesama skripta | akki | Poslovne ponude i zapošljavanje | 5 | 01. 03. 2010. 03:42 |
tekstovi oglasa koje obožavam | Miloje Sekulic | Opušteno | 2 | 09. 01. 2009. 15:55 |
Korisni tekstovi: šta mu to dođe semantički markup? | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 08. 06. 2005. 07:10 |