e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 10. 2014. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Kupovina programa u oblaku
Kako se kod nas gleda na sledeću kupovinu kad se kupuje za potrebe firme.
Ovo je više nego povoljno, ali ja naše inspektore zamišljam kako za svaki program traže da se prikaže CD i kutija, račun iz prodavnice gde je to kupljeno i još uz to neki papir sa potpisom i sa pečatom.
16. 10. 2014. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
|
Ne želim da skrećem temu, ali jesi li uspeo da kupiš CC sa tom mesečnom pretplatom ili tek planiraš? Pošto kada sam ja pokušao pre par meseci, na nekom od koraka sam zaustavljen uz poruku da u Srbiju ne prodaju tako. Onda sam reagovao na Twitteru i privatnom porukom su me uputili na par prodavaca u Srbiji, a niko od njih takođe nema tu "per month" ponudu.
19. 10. 2014. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Nisam pokušavao, ali mi deluje veoma privlačno. Ne koristim te programe u obimu da se isplati da ovde kupujem celu licencu. Ovo sa tom cenom mi je veoma privlačno, pa zato pitam ima li neko informacija.
Stvar je kako naši inspekori raznih vrsta gledaju na ovo i šta bi po pitanju kupovine na taj način rekla NBS.
19. 10. 2014. | #4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Iako to nije bas najzgodnije, neki od tih programa nakon kupovine licence mogu da se instaliraju u sandboxie. To je prakticno virtuelna masina i potpuno je odvojena od windows-a ili nekog drugog operativnog sistema instaliranog na kompjuter.
|
20. 10. 2014. | #5 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Jedina je fora da na ove stvari ti bi trebao platiti porez po odbitku na autorska prava, kao i na svaki softver zvanicno NBS nema veze sa ovim
21. 10. 2014. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
NBS inače nema veze sa ničim, najoznatiji je primer insistiranja na potrebi da se svaka fakrura overi pečatom u bankama.
Ali to nije suština ovog što mene zanima, mene više zanima kako bi ispekcija gledala na takvupretplatu/kupovinu ?
21. 10. 2014. | #7 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
Kakva overa pecatom u bankama?
Kazem ti kako gledaju - ako prihvataju e-Racun, prihvatice i ovo. Isto kao i MS OVL licence (tako se valjda zvase ono iznajmljivanje MS softvera? kod nas to radi odavno)