04. 04. 2009. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Koji font koristite u editoru?
Tražim neki drugi monospace font za editor i nešto nema baš veliki izbor. Courier nikada nisam koristio jer mi je odvratan (imam neku iracionalnu aveziju), dugo godina koristim Lucida Console ali bih malo da promenim. Pronašao sam Bitstream Vera Sans Monospace, dobar je ali nisam baš super zadovoljan (malo je suviše narrow, a možda je samo stvar navike).
Koji font koristite? Neka preporuka?
04. 04. 2009. | #2 |
Web designer
Professional
|
Iskreno nikad nisam obraćao pažnju na font i nije mi palo na pamet da probam da promenim dok nisam video ovu temu, omg.
Uz editor po defaultu mi stoji Courier New i to koristim, probaj Calibri i Segoe UI. |
04. 04. 2009. | #3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Consolas (uz uključen ClearType, ne znam kako bi izgledao ako je omekšavanje isključeno).
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 04. 04. 2009. u 05:22. |
04. 04. 2009. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mister, Calibri nije uopšte monospace, kao ni Segoe UI Mada čim ti nije palo na pamet da promeniš font, nema šta da pričamo, sram te bilo Ja prvo što uradim kada instaliram editor - menjam font.
@degojs: Ovaj Consolas nije loš, probaću par sati da vidim da li mi dogovara. Mada, provalio sam Lucida Sans Typewriter, taj još bolji. Isti je kao Consolas, samo je malo "višlji". Setovao sam na 9pt i baš mi odgovara i veličina i oblik, super lako se čita.
04. 04. 2009. | #5 |
133t
Master
|
jedina dobra stvar koju je ms objavio, za divno chudo - za dzabe..
Andale Mono. Izgleda predobro u textmate-u... mada i na pc-u nije los. Monaco takodje nije los. Kad sam otkrio bitstream vera sans mono (tj dejavu sans, free varijantu) isto sam bio odusevljen, ali me je brzo "umorila" http://lowing.org/fonts/ realno gledano vera jeste jako lep font, ali ja imam problem da ga dugo citam, Andale i Monaco imaju taj kvalitet da mozes dugo da ih "citas" a da te ne umori. druga najbitnija stvar je kolor shema. |
04. 04. 2009. | #6 |
emperor Selassie
Grand Master
|
fixedsys
|
04. 04. 2009. | #8 |
133t
Master
|
koristio sam i proggy, dok sam furao CRT i zend studio... kako sam presao na LCD i 22" wide postao je nekako neupotrebljiv.. previse sitan... mada moram priznati odlican font.
|
04. 04. 2009. | #9 |
Designer guy
Wrote a book
|
Koristim Panic Sans (dolazi uz Codu), a kada mi dosadi, prebacim se na Monaco. Takođe ne mogu da zamislim da kodiram za svetloj površini, tako da uvek invertujem boje.
|
04. 04. 2009. | #10 |
Igor Marinović
Expert
|
Monaco, makar bih za osvezenje voleo da probam nesto drugo ...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
service koji otkriva koji je font koriscen u nekom logo-u | robi-bobi | Linkovi | 3 | 09. 09. 2009. 15:47 |
Koji monitor imate/koristite? | z.zoran | Opušteno | 5 | 15. 03. 2007. 20:19 |
koji JS menu koristite? | dootzky | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 17. 11. 2006. 22:32 |
Koji AV software koristite | dinke | Opušteno | 22 | 12. 03. 2006. 07:05 |
Koji framework koristite? | Ilija Studen | PHP | 3 | 19. 06. 2005. 19:25 |