Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
14. 01. 2007. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
dobar PHP IDE, ali za Linux?
hello all,
nedavno sam se totalno prebacio na linux, pa me zanima: - koji vi PHP editor koristite pod linuxom, naravno, polazim od pretpostavke da je free i sl. poz, dootzky |
14. 01. 2007. | #2 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 19.03.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Evo ti lista po izaberi:
http://www.php-editors.com/review/ Kad sam radio u PHP-u ja sam koristio SciTE (nije IDE, običan editor), PHP Eclipse (plugin za Eclipse)... |
14. 01. 2007. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
vi ?
14. 01. 2007. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
hehe.. vec sam bio na toj listi: http://www.php-editors.com/review/
thx anyway, ali mislio sam sta VI koristite , cisto me zanima subjektivan pogled na IDE okruzenja i zasto je to "tako". @ivanhoe - ma daj ne seri da stvarno radis velike projekte u vi editoru!!! ja bi se pogubio, ipak mi trebaju razlicite sintaksne boje za komande i za promenljive i sl, recimo i 'highlighting brackets' fazon je odlican, a da ne govorimo o 'code foldingu', ja sam se sada razmazio i zavisim donekle od toga (not really, ali je mnogo komotnije tako raditi), tako da je za mene IDE dosta bitan.. moras da budes opusten, da sve vidis jasno i pregledno, i da budes brz u razvojnom okruzenju, tek onda dobijem onaj speed, gde iskljucim mozak u smislu "kako radim", vec se koncentrisem samo na programiranje. kao klavijaturista - zamisli kada bi se on sada prebacio na klavir sa 'okruglastim' dirkama, pa on bi vise gledao da se prilagodi tome nego sto bi se koncetrisao na muziku i sl. ok, sad vec bulaznim. idem da skinem nekoliko IDEa, pash' da vidim sta mi radi posao poz, d |
14. 01. 2007. | #5 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
Verzija 7 ima apsolutno sve shto ti treba - tabove, folding, highlighting, Omni completion (tj. code completion) koji odlichno radi za PHP. Plus milion drugih stvarchica. Jes' nezgodan dok ne provalish kako to radi, ali onda ti postaje jako logichan. |
|
14. 01. 2007. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ok, samo sam se salio, koristim i ja uglavom Scite, a dopala mi se i Quanta+ ... mada je i vim sasvim upotrebljiv za rad, kad pohvatas malo komande..
14. 01. 2007. | #7 |
profesionalac
Professional
|
Ja se nisam shalio
Svashta sam probao na Linuxu. Osnovni problem kod IDE-a je shto je platforma takva da to jednostavno ruzhno i nezgrapno izgleda. A vecina njih nije ni dovedena u dependable stanje. Iz mog iskustva Vim je jednostavno najbolja platforma za kodere na Unixu (sem OSX-a, gde je najbolji, naravno, TextMate ). Valjda nema vernika iz emacs crkve na forumu... Naravno, uvek mozhesh da zemish sebi kopiju Zend-a. |
14. 01. 2007. | #8 |
Dusko Petrovic
Professional
|
ja koristim SciTE. uz malo podeshavanja vrlo lepo radi posao
14. 01. 2007. | #9 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Khmm, how about Zend Studio ?
|
15. 01. 2007. | #10 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
dobar koncept | Miloje Sekulic | Linkovi | 2 | 05. 12. 2007. 12:41 |
Dobar naslov... | aleck | Marketing i SEO | 3 | 11. 11. 2006. 00:06 |
Prototype, dobar tutorijal | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 25. 04. 2006. 19:24 |
Dobar DMS? | Bojan Zivanovic | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 03. 11. 2005. 03:19 |
Preporuke za dobar CMS | Dejan Bizinger | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 05. 10. 2005. 10:17 |