|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Klijentu je neko uleteo na server i pocistio ga, skroz. Biseri su redovno pravili backup sajtova i cuvali na tom istom serveru (no comment). Tri sajta sam radio ja, a imam na kompu sve sto sam ikad napravio, manje/vise up-to-date sto se tice samih aplikacija, dok su baze podataka uglavnom ili sa test podacima, ili sa "rupom" od minimalno 6 meseci.
E sad, oni imaju "offline" sve podatke, nije im problem da "kljucaju" i rucno unesu sve sto fali. Radi se o firmi za koju malo-malo pa radim sajt (bas njima), i cesto preko njih dobijam poslove za druge klijente. 2 od 3 sajta su njihovi, jedan je domain registrar (preko kog solidno zaradjuju), drugi je neki online loan/banking sistem, nisam ni ja siguran cemu tacno sluzi ali znam da je min. provizija na sve transakcije $10 ![]() ![]() Pitanje je: koliko im naplatiti uslugu? Iako su uvek bili totalno fer, ovo sada mi je pobrkalo planove poprilicno i izgubio sam dosta vremena, ne mogu reci da mi ne bi ostao gorak ukus da ne naplatim nista. Rekli su da cemo razgovarati o "pricing-u" kad zavrsim, al' ja pojma nemam koliko da trazim ni sa kojom cifrom da se slozim ako budu sami predlagali. Napomena: Nikad nije postojao dogovor da ja backup-ujem sebi bilo sta, moze se tretirati i kao cista slucajnost i sreca sto uopste imam ista kod sebe ![]()
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lokalni server, sta koristite za backup? | rex | Hardware | 8 | 09. 11. 2010. 19:47 |
Backup | dark_mark | Opušteno | 3 | 12. 01. 2007. 09:42 |
Backup To EMail | Dragan Babić | Opušteno | 4 | 09. 11. 2006. 16:14 |
Backup Backup Backup | boleq | Programiranje | 7 | 15. 10. 2006. 13:30 |