![]() |
#1 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() Nebojsa: MAGIC #1
An Indian discovered that nobody can create a FOLDER anywhere on the Computer which can be named as "CON". This is something pretty Cool...and Unbelievable.... At Microsoft the whole Team, couldn't answer why this happened! TRY IT NOW, IT WILL NOT CREATE " CON " FOLDER MAGIC #2 For those of you using Windows, do the following: 1.) Open an empty notepad file 2.) Type "Bush hid the facts" (without the quotes) 3.) Save it as whatever you want. 4.) Close it, and re-open it. Is it just a really weird bug? :-?? MAGIC #3 Microsoft crazy facts This is something pretty cool and neat...and unbelievable... At Microsoft the whole Team, including Bill Gates, couldn't answer why this happened! It was discovered by a Brazilian. Try it out yourself... 1) Open Microsoft Word and type 2) =rand (200, 99) 3) And then press ENTER |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
majstor
Wrote a book
|
![]() a ovo pretjerivanje "niti Bill, niti njegovi ne znaju"... sviranje q...
Za sve ima objasnjenje. Con je mislim ostatak iz DOS-a i rezervisana rijec zbog console jer je Win98 ili 95, ne sjecam se..... padao na copy con/con. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() CON se vuče još od vremena DOSa - oni fensići koji nisu flashovali bios na Herculesu da bi imali naša slova, verovatno se sećaju "mode con codepage prepare..." iz config.sys-a
=rand() je funkcija koju često koristim u Wordu kad mi treba dummy tekst. Možda Bili nije čuo za nju, ali meni ume da bude prilično korisna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Jeste iz vremena DOS-a ali je to verovatno zbog console, recimo mogao si da kreiraš file bez tekst editora na primer ovako:
copy con "nekifile"<enter> -- sada ovde kucas tekst Ctrl+Z<enter> I file "neki file" je sacuvan. A ovo za word je vrovatno neki programer napravio tzv copyfit, mrzi ga da kuca (ili paste) "lorem ipsum ..." Generelno meni se jako sviđa taj feature ![]() Ovaj #2 mi je potpuno neverovatan ![]()
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" caboom za poruku: |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ja sam sa c:\con\con obarao tako win98 masine preko mreze u kabinetu informatike
![]() pokusam da pristupim \\neki-komp\c\con\con i samo tek vidis BSOD kod njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Nisam znao za ovaj =rand(), a izgleda da u mom Wordu 2003 i ne radi
![]() Inace, ova mogucnost je dokumentovana: http://support.microsoft.com/?kbid=212251 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Professional
|
![]() "Con" je, ako se secam, bio uzrok prvog velikog baga i crash-a na onom staaaarom dobrom Sezamu...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ista stvar kod mene, ali saznah da radi samo kad je uključeno "replace text as you type", što je inače prva stvar koju isključujem
![]()
![]() |
#10 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() ja probao na 2003, radi
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Windows 7 svn problem | Nemanja.Milosavljevic | Programiranje | 12 | 23. 10. 2009. 15:45 |
Mac na Windows AD-u? | misk0 | Opušteno | 6 | 24. 11. 2008. 22:29 |