|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.06.2011
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav, prvo da se predstavim, ovo mi je prvi post ovde, inače iz Bosne sam, imam 15 (ubrzo 16) godina i bavim se web developmentom već jedno 1.5-2 godine, zarađujem od oglasa i cpa/affiliate programa, ništa posebno ili napredno, ali skupi se za fin džeparac i ušteđevinu. E sad da pređemo na stvar, planiram pokrenuti manji biznis, prodaja majica, marketing bi većinom išao preko fejsbuka i offline, imam dovoljno novca za startup, dobro tržište, a ono što me zanima je da li mogu krenuti sa radom bez registrovane firme? U kakve probleme mogu upasti, napominjem da nisam punoljetan?
I da, još jedno pitanje, da li smijem printati majice sa logoima bendova, proizvođača automobila itd, da li u Bosni postoji neki krivični zakon za to? Hvala. Poslednja izmena od Gradimir : 05. 06. 2011. u 10:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Utaja poreza, rad na crno... Ne smiješ koristiti zaštićene logotipe, možda i ima zakon ali se ne provodi...
|
![]() |
![]() |
"Hvala" webarto za poruku: |
![]() |
#3 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Probaj da se povežeš s nekim ko već ima firmu da te podrži da radite zajedno, tj. u okviru njegove firme. Kad budeš imao veći promet otvoriš svoju firmu.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" Gargoyle za poruku: |
![]() |
#5 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Manje vise svaki biznis krece ovako kako si zamislio, pogotovo u ovim wolf*ucking areas . Stampanje majica pretpostavljam ne mora biti u potpunosti vezano za zasticene logoe, uvek se cenio dobar fazon na majici. Hostuj u nekoj od liberalnijih zemalja, zastiti privatne podatke na domenu i pici blago cici. U marketingu na drustvenim mrezama koristi tu sajber firmu umesto licnog naloga.
Ako i kad to postane ozbiljan biznis onda se i ti uozbilji pa sve legalizuj i nastavi. I bar do punoletstva, uvek se mozes vaditi sa onim...sta zna dete sta je logo... ![]()
"Hvala" 3banchi za poruku: |
![]() |
#6 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 05.08.2009
7 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Imas 15 god.,sve ti je oprosteno.Pogotovo kad vidimo tvoje vrsnjake.Ti bar radis nesto.Neces u
![]() ![]() @webarto Kakav rad na crno,utaja poreza?Daj prijatelju ![]() Samo gradi Gradimire ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" Vitkovic za poruku: |
![]() |
#7 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kako se sa kime dogovoriš, u poslednje vrijeme meni skoro svi traže račun, samim time i cijena je veća, ako njima ne smeta ne smeta ni meni
![]() A to za majice te može samo neko prijaviti namjerno, inače samo furaj... Poslednja izmena od webarto : 05. 06. 2011. u 18:06. |
![]() |
![]() |
"Hvala" webarto za poruku: |
![]() |
#8 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Hvala puno svima, za sada počeću bez firme, a kasnije ako zatreba vidjećemo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|