|
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.08.2011
Hvala: 8
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ovo je poruka o gresci.Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\xampp\htdocs\site\Moja registracija\registracija php.php on line 38
<?php // Host parametri mysql_connect("localhost", "root","") or die(mysql_error()); mysql_select_db("user") or die(mysql_error()); if (isset($_POST['submit'])) { // Ovo proverava da li su ostala polja prazna if (!$_POST['First_Name'] || !$_POST['Last_Name'] || !$_POST['Email'] || !$_POST['Password'] || !$_POST['I_am'] || !$_POST['Month'] || !$_POST['Day'] || !$_POST['Year'] ) { die('Greska! Niste popunili sva polja!'); } // Ubacivanje podataka u bazu $insert = "INSERT INTO korisnici (First_Name, Last_Name, Email, Password, I_am , Month , Day , Year ) VALUES ('".$_POST['First_Name']."', '".$_POST['Last_Name']."' , '".$_POST['Email']."', '".$_POST['Password']."', '".$_POST['I_am']."','".$_POST[ 'Month']."','".$_POST['Day']."','".$_POST['Year']."' )"; $add_member = mysql_query($insert); if (!$insert) echo "Greska! <br>Registracija nije uspela"; else echo '<br>1 clan dodat u bazu!<br>Vas nalog je registrovan!!! '; ?> Sta treba da ispravim da bi ova skripta radila? Unapred hvala na eventualnom odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() if (isset($_POST['submit'])) {
ima otvorenu zagradu al nema zatvorenu!! + dole kod if(!$insert) uvuci taj else ili koristi zagrade... php je ovo a ne python.
"Hvala" squirll za poruku: |
![]() |
#3 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Hvala puno na prethodno odgovoru ali sada imam jos jedan probem.
Nakon izvrsenja ove skripte podaci nisu upisani u tabelu vec u prozoru phpMyadmina dobijem obavestenje MySQL je vratio prazan rezultat (nula redova). Da li mozda znas u cemu je problem? Nadam se da nisam dosadan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 29.08.2010
Hvala: 10
640 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jesi ove zagrade fino udesio?
Sta ce ti ovaj uzvicnik !$insert ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() Odradi echo $insert pa vidi koji query salje, ako salje prazan onda proveri html kod,
E da... veoma je opasno ubacivati neobradjene podatke u bazu ..u ovom slucaju $_POST podatke... trebao bi koristiti mysql_real_escape_string ili njemu slicno...ili da predjes na PDO ![]()
![]() |
#6 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ovako sam postavio zagrade.
if ($insert) { echo "Greska! <br>Registracija nije uspela"; } else { echo '<br>1 clan dodat u bazu!<br>Vas nalog je registrovan!!! '; } Brate,ne znam kako da vidim koji mi queri salje.A sto se tice html-a mislim da je ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Professional
640 "Hvala" u 14 poruka
![]() pa odstampaj taj insert jbt
Kôd:
echo $insert; |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Malo sam promenio php i sad izgleda ovako ali opet se podaci ne upisuju u bazu:
<?php // Promenite parametre za Vas host... mysql_connect("localhost", "root","office16") or die(mysql_error()); mysql_select_db("user") or die(mysql_error()); if (isset($_POST['submit'])) { // Ovo proverava da li su ostala polja prazna if (!$_POST['First_Name'] || !$_POST['Last_Name'] || !$_POST['Email'] || !$_POST['Password'] || !$_POST['I_am'] || !$_POST['Month'] || !$_POST['Day'] || !$_POST['Year'] ) { die('Greska! Niste popunili sva polja!'); } // Ubacivanje podataka u bazu $insert= mysql_query("INSERT INTO korisnici (First_Name, Last_Name, Email, Password, I_am , Month , Day , Year ) VALUES ('$_POST[First_Name]','$_POST[Last_Name]','$_POST[email]','$_POST[Password]','$_POST[I_am]','$_POST[Month]','$_POST[Day]','$_POST[Year]')"); $add_member = mysql_query($insert); } if ($add_member) { echo "Greska! <br>Registracija nije uspela"; echo add_member; } else { echo '<br>1 clan dodat u bazu!<br>Vas nalog je registrovan!!! '; } ?> Mozda je ipak greska u html-u koji izgleda ovako: <form action="registracija php.php" method="post"> <table border="0"> <tr><td width="222"class="naziv" >First Name:</td> <td width="186"><input type="text" name="First Name" maxlength="60"></td></tr> <tr><td class="naziv">Last Name:</td> <td><input type="text" name="Last Name" maxlength="20"></td></tr> <tr><td class="naziv">Your Email:</td> <td><input type="text" name="Email" maxlength="60"></td></tr> <tr><td class="naziv">New Password:</td> <td><input type="password" name="Password" maxlength="20"></td></tr> <tr> <td align="left" class="naziv">I am: <select name="I am"> <option>Select Sex:</option> <option>Female</option> <option>Male</option> </select></td> </tr> <tr><td class="naziv" >Birthday:<select name="Month"> <option>Month:</option> <option>Jan</option> <option>Feb</option> <option>Mar</option> <option>Apr</option> <option>May</option> <option>Jun</option> <option>Jul</option> <option>Aug</option> <option>Sep</option> <option>Oct</option> <option>Nov</option> <option>Dec</option> </select> <select name="Day"> <option>Day:</option> <option>1</option> <option>2</option> <option>3</option> <option>4</option> <option>5</option> <option>6</option> <option>7</option> <option>8</option> <option>9</option> <option>10</option> <option>11</option> <option>12</option> <option>13</option> <option>14</option> <option>15</option> <option>16</option> <option>17</option> <option>18</option> <option>19</option> <option>20</option> <option>21</option> <option>22</option> <option>23</option> <option>24</option> <option>25</option> <option>26</option> <option>27</option> <option>28</option> <option>29</option> <option>30</option> <option>31</option> </select> <select name="Year"> <option>Year:</option> <option>2011</option> <option>2010</option> <option>2009</option> <option>2008</option> <option>2007</option> <option>2006</option> <option>2005</option> <option>2004</option> <option>2003</option> <option>2002</option> <option>2001</option> <option>2000</option> <option>1999</option> <option>1998</option> <option>1997</option> <option>1996</option> <option>1995</option> <option>1994</option> <option>1993</option> <option>1992</option> <option>1991</option> <option>1990</option> <option>1989</option> <option>1988</option> <option>1987</option> <option>1986</option> <option>1985</option> <option>1984</option> <option>1983</option> <option>1982</option> <option>1981</option> <option>1980</option> <option>1979</option> <option>1978</option> <option>1977</option> <option>1976</option> <option>1975</option> <option>1974</option> <option>1973</option> <option>1972</option> <option>1971</option> <option>1970</option> <option>1969</option> <option>1968</option> <option>1967</option> <option>1966</option> <option>1965</option> <option>1964</option> <option>1963</option> <option>1962</option> <option>1961</option> <option>1960</option> </select> </td></tr> <tr><td align="right"><input type="reset" value="Obrisi" /> <input type="submit" name="submit" value="Registruj me"></td></tr> </table> </form> ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Professional
640 "Hvala" u 14 poruka
![]() Ovo ugledah sa marsa:
Kôd:
<input type="text" name="First Name" maxlength="60"> Kôd:
$_POST[First_Name] |
![]() |
![]() |
"Hvala" slavkan za poruku: |
![]() |
#10 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Na skracenice sam zaboravio jer sam radio u Dreamweaveru...
Jos uvek nije ovo ne funkcionise....ufffffffffff Sada ova greska:Notice: Undefined index: First_Name in C:\xampp\htdocs\ site\Moja registracija\registracija php.php on line 19 |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|