|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Certified
|
![]() Kolege,
imam problem sa osvezavanjem podataka u listview kontroli nakon update-a. Naime, podaci se update-uju u bazi, ali mi se ne prikazuje update-ovana kolona u listView-u, sve dok ne zatvorim i ponovo run-ujem debager. Isti problem sam resio pri insert-u sl. kodom: private void prikaziPojacala(VRPneu vrpNeu) { listView1.DataContext = geoDigitContext.VRPneus.ToList(); } private void prikaziPojacalaPoIsporuci(Isporuka isp) { listView1.DataContext = isp.VRPneus.ToList(); } a potom sam pozvao metode: private void btnCancel_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { prikaziPojacala(vrp); prikaziPojacalaPoIsporuci((Isporuka)comboBox1.Sele ctedValue); } i to radi kada je insert u pitanju, ali ne i kada je update. Takodje, potrebno je da mi ostane selektovan zadnje ubacen red u tabelu posle insert-a u listView, a trenutno me baca na prvi red u tabeli, sto pravi problem kada ima puno podataka. Da li ima neko ko moze da mi pomogne? Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Pre svega mislim da je bolje da koristis DataSource i da njega punis umesto DataContext-a, zatim moras da uradi DataBind(). Posle svakog inserta ili update-a moras ponovo da pozoves metode za punjenje i bind-ovanje, kao sto si ovde uradio.
A za select reda mislim da bi trebalo da postoji nad listview-om da se setuje SelectedIndex, samo treba da proveris koji je index tvog novog reda koji si kreirao, pa posle Bindovanja setujes SelectedIndex i to bi trebalo da ti resi problem.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|