e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 12.01.2012
Hvala: 12
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pre svega, oprostite ako se u ovom tekstu nalaze glupa pitanja, još uvek sam novajlija.
Želeo bih da prodam domen na Limundo aukciji. Radi se o .com domenu i ne planiram da ga prodajem na sedo i sličnim servisima jer sumnjam da ću tu naći kupca. Na tom nalogu posedujem još par domena, pa me zanima kako ide procedura? Recimo, nađem kupca, on meni uplati novac, sve prođe super i kako onda da ja njemu predam taj domen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() U situacijama kada ne postoji uzajamno poverenje izmedju kupca i prodavca najcesce se koriste 3rd party servisi poput escrow.com.
Pogledaj https://www.escrow.com/solutions/dom...me/process.asp za vise informacija. |
![]() |
![]() |
"Hvala" dinke za poruku: |
![]() |
#3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Daš mu transfer code, ili ti EPP (ako nemaš u administraciji, traži od registra), i on može registrovati domen ponovo na svoje ime, odnosno uraditi transfer.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" webarto za poruku: |
![]() |
#4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() A najbolje resenje bi bilo da taj novi vlasnik domena ima ili ako nema napravi nalog na domain registraru preko kog si registrovao domen npr. GoDaddy, Namecheap itd. Tamo postoji opcija da u okviru istog registra prebacis domen na neki drugi nalog u okviru istog registra, i to je najbrzi nacin za prebacivanje domena.
"Hvala" Dejan Bizinger za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|