(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() Situacija je sledeca.
Na nekoj stranici imam js kod koji preko ajaxa "dovuce" drugu stranicu u string. Onda, kreiram novi dokument sa: Kôd:
var doc = document.implementation.createHTMLDocument(''); doc.documentElement.innerHTML = result; E sad, u tom novokreiranom dokumentu postoji forma gde bih ja promenio par stvari JS-om i odradio submit. Da li je ovo prakticno moguce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() To možeš jednostavno uraditi sa jQuery... http://api.jquery.com/load/
Kôd:
$('#result').load('form.php', function() { alert('Load was performed.'); }); |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() Pazi, meni nije problem da ucitam externu stranicu, smestim je u string, zamenim sta zelim....
Problem mi je da to formu (koja je u principu u JS stringu) submitujem. Znaci, na stranici index.html, ucitam celu stranicu forma.html preko ajax-a, promenim sta zelim u formi i treba da odradim submit te ucitane forme. Naravno, browser treba da ostane na index.html. Da li je ovo prakticno moguce? Da probam da objasnim jos malo detaljnije. Ja mogu sa document.getElementById da pristpuim svim podacima u formi, medjutim, kada odradim document.getElementById('forma').submit()...corak. Poslednja izmena od centaur : 24. 04. 2012. u 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Moguce je, ali ne na nacin koji si naveo, pogledaj savete navedene ovde:
http://stackoverflow.com/questions/6...this-an-ie-bug http://sanjusoftware.wordpress.com/2...-inside-table/
"Hvala" MorenoArdohain za poruku: |
![]() |
#6 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() @MorenoArdohain
Hvala, ali to nije to ono sto meni treba. Citam ovo kako sam pokusao da objasnim, nije ni meni jasno, a kamo li nekom ko to cita. Da probam od pocetka. Imam stranicu index.html, i ona samo ocitava recimo scripts.js gde se nalazi sav java script. Taj java script, kada se ucita pomocu ajaxa pozove stranicu page.html (na kojoj se nalazi forma koja ja treba da submitujem) i sve to smesti u jedan string. Evo i primer koda: Kôd:
var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); var url2 = "get.html"; xmlHttp.open('GET', url2, true); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState != 4) { return; } var result = xmlHttp.responseText; }; Sada, uradim ovo: Kôd:
var doc = document.implementation.createHTMLDocument('') doc.documentElement.innerHTML = result Kôd:
var field1 = doc.getElementById('input_id'); field1.value = "nova vrednost"; Kôd:
doc.forms['id_forme'].submit(); Da li je ovo uopste moguce? Ako nije, svaki predlog je dobrodosao. Verujem da sada moze da se razume sta ja ustvari pokusavam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja sam ti rekao, ali ne slušaš, tvoj problem. Ne vidim razlog da ne koristiš jQ, koji će ti olakšati da savladaš ove probleme, uveliko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() jQuery ne koristim jer ga nije moguce koristiti u ovom slucaju.
Takodje ovo sto si ti napisao, ne radi ono sto ja zelim. To ubaci html u odgovarajuci div u postojecoj stranici a ja to ne zelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
majstor
Wrote a book
|
![]() Mozes se koristiti i drugim 'lukavstvom' za zamjenu citavog dokumenta:
Citat:
console.log(document.forms['idForm']); da vidis sta ces dobiti? Ako ne dobijes nista - ne moze da je nadje, moguce je da trebas koristiti onLoad event body. Naravno, sav taj JS kod se poziva iz novonastalog HTML koda koji ti je doshao AJAX-om, right? btw. sve su to generalno 'ruzne' metode tj treba ih koristiti ako stvarno nema drugog rjesenja.
![]() |
"Hvala" misk0 za poruku: |
![]() |
#10 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
![]() |
![]() ^Poenta je da bude silent
![]() Cim se desi neka akcija na index.html gubi se sva draz a time i deo slave ![]() Moze da nadje formu, cim mogu da promenim vrednosti za input elemente. E sad, ne mogu da submitujem tu formu, posto je ona da kazem na neki nacin virtuelna. Neznam da li je to uopste tehnicki izvodljivo. Sva ostala resenja tipa ubaciti tu formu u hidden div, ili ovo sto je @webarto predlozio radi, ali nije silent. Poslednja izmena od centaur : 24. 04. 2012. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|