|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Pozdrav svima!
Ovakav je problem, radim PHP/MySQL aplikaciju koja omogućuje da se korisnik registrira i onda mu prikazuje neke tagove na koje se može pretplatiti. Ti tagovi su zapravo izvučeni iz phpBB foruma, iz tablice phpbb_tags (topic_id, tag). topic_id zapravo je vanjski ključ za tablicu phpbb_topic (topic_id, topic_last_post_time i još hrpa manje bitnih stupaca). Sami korisnici upisani su u tablicu korisnici (kor_id, kor_ime, email, lozinka) a koje tagove prate čuva se u tablici kor_tags (id_kor, tag). U toj zadnjoj tablici podaci se upisuju u svaki red posebno, dakle ako korisnik s ID-em 1 prati tagove Organizacija, Programiranje i Softver, tablica izgleda: Kôd:
id_kor | tag 1 | Organizacija 1 | Programiranje 1 | Softver Ja sam uspio dobiti koji su topici novi sa: PHP kôd:
![]() Ono što me trenutno muči jest što ne znam kako da to sve strpam u mail - trenutno mi skripta šalje SVIM korisnicima mail, iako samo njih dvoje prati tagove (ostali su samo registrirani i ne prate ništa, ne postoje u kor_tags tablici). Problem je i što za svaki topic šalje po jedan mail, što je nepraktično, jel. Ispod je cijeli kôd skripte, uključujući i slanje maila - kako da ubacim sve te linkove u jednu odgovarajuću poruku za svakog korisnika? Array ili nešto? Mozak mi stoji ![]() PHP kôd:
I, blackshtef Poslednja izmena od blackshtef : 19. 06. 2012. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Isprika, ignorirajte ovaj dio (početak koda)
PHP kôd:
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|