|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Naišao sam na članak, gde se kaže da pored povećanja limiti za paušalce se uvode i dodatne izmene, među kojima je i ukidanje mogućnosti da pojdeine delatnosti budu paušalne.
Predlog zakona: advokati, računovođe, reklamiranje i istraživanje tržišta i zdravstvene delatnosti ne mogu biti paušalci Prema navedenom predlogu od 1. januara 2014. godine pravo na paušalno oporezivanje ne može se priznati preduzetniku koji obavlja delatnosti iz oblasti: pravnih poslova, računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizorskih poslova, poslova poreskog savetovanja, reklamiranja i istraživanja tržišta, iz oblasti zdravstvene delatnosti trgovine na veliko i trgovine na malo, hotela i restorana, finansijskog posredovanja i aktivnosti u vezi s nekretninama Situacija je takva da se ovde navode oblasti, nije mi jasno dali tu mogu i mene da uračunaju, ako ovaj predlog prođe, pošto ja imam servis racunara ( delatnost 9511), ali izdajem i mesta za reklamu na sajtu.
"Hvala" novii za poruku: |
![]() |
#2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Odnosno povecanje limita ce biti beskorisno.
Medjutim ja sam potpuno siguran da ce se pravnici i lekari buniti pogotovo pravnici koji bi na ovaj nacin gubili stotine miliona evra godisnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Budimo realni, nije ni bilo logično da se ove delatnosti paušalno oporezuju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ali za druge delatnosti npr online reklamu, to nikako ne moze da se okarakterise kao delatnost gde prolazi puno novca u odnosu na advokate koji mnogo bolje zaradjuju, a jos i trose nase trziste. Online bussiness donosi novac iz inostranstva, mislim cak i bez ikakavog poreza, to je korisno za drzavu, jer sav taj novac pre ili kasnije zavrsi u budzetu Srbije. Koja je razlika izmedju npr programiranja tj pravljenja sajtova i prodaje reklama na svojim sajtovima. Nema je. Prema tome i za jedno i za drugo bi pausalno oporezivanje trebalo biti moguce. Poslednja izmena od buksula : 22. 05. 2013. u 01:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Po meni, paušalno treba dozvoliti samo:
- obućarima, krojačima, molerima i ostalim sitnim zanatlijama na kojima se ne peru pare... Advokatima bih uveo sve što se može uvesti... Posebno naknadu za šume i vode jer ako neko troši papir uzalud, onda su to oni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
![]() Svaka delatnost koja po svojoj prirodi barata sa dosta keša je pogodna za pranje para i izvrdavanje poreza... Osnovni problem je kako ih naterati (advokate i taksiste pogotovo) da prijavljuju celokupan prihod tj. izdaju fiskalne račune...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() To je problem samo u Srbiji. Provoza se inspektor taksijem i ako mu ovaj ne da fiskalni račun rebne mu kaznu. Postupak ponoviti dok taksisti ne krenu da izdaju račune.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
![]() Zaboravljaš da inspektor ne bi imao zakonski osnov da to uradi jer prema aktuelnim propisima ni advokati ni taksisti nemaju obavezu izdavanja fiskalnih računa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Ali imaju obavezu da ne upisuju u knjige.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kažem samo da ako hoće da uvedu lako mogu i da kontrolišu.
Meni su se ortaci smejali kada sam vezivao pojas u kolima pre 2000-te godine, a danas se svi vezuju. ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|