|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 07.07.2008
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() mislim da je negde vec postojala ovakva tema ali ne mogu da je nadjem, a i verovatno je stara nekoliko godina, mozda se nesto promenilo u medjuvremenu..
potrebna mi je email validator scripta, u php ili perl, koja bi se konektovala na mail server domena i proverila da li email postoji.. vec koristim http://www.verify-email.org ali je uzasno spor probao sam i http://code.google.com/p/php-smtp-email-validation/ ali vidim da je stara 4 god, maltene za svaki email ispise da je validan, iako nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Generalno je povezivanje na smtp dosta sporo, ono sto ja radim je da proverim da li za domen postoji mx rekord. Znaci ne proverava da li postoji bas taj email, ali dosta dobro radi za filtriranje nepostojecih domena.
Kôd:
public function checkEmail($email) { if (preg_match('/^[a-zA-Z0-9\._-]+\@(\[?)[a-zA-Z0-9\-\.]+'.'\.([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/', $email)) { if (function_exists('checkdnsrr')) { list (, $domain) = explode('@', $email); if (checkdnsrr($domain, 'MX') || checkdnsrr($domain, 'A')) { return true; } return false; } if (function_exists('getmxrr')) { $hosts = array(); $mxweights = array(); list (, $domain) = explode('@', $email); getmxrr($domain, $hosts, $mxweights); if(!empty($hosts)) { return true; } return false; } return true; } return false; }
Ako već nisi Anđeo, bar budi čovek... Poslednja izmena od Blood : 26. 09. 2013. u 22:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Čisto razjašnjenja radi, domen ne mora da ima MX rekord da bi primao mail, dovoljan je i A rekord.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" nn.nn za poruku: |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nije problem u skripti nego vecina modernih servera nece da ti kaze da li postoji mail, imaces jako mnogo false positives...
Pravio sam jednu takvu skriptu, ali sam digao ruke i posle radio ovo sto Blood kaze, samo proveris jel uopste postoji takav domen. Ko hoce da ti da lazni mail, napravice laznu adresu vec nekako tako da nije vredno truda...
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|