(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Postoji li neki elegantan nacin da se prilikom redefinicije stila resetuju svi vec predefinisani parametri tog stila, a da se na navodi svaki ponaosob?
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne, koliko je meni poznato. Šta će ti to? Izdvoj različite definicije istih klasa u posebne CSS fajlove, i učitavaj jedan ili drugi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Pedja, pokusaj sa ovim (ako sam dobro razumio sta hoces):
http://www.elektronaut.no/articles/2...omputed-styles U kodu na stranici nadji // Revert all style properties to original revertStyle( container, "*" ); |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() @ zira:
J*** mater gde je ovo bilo pre tri meseca kada mi je trebalo!!! Nebitno, mislim da će mi koristiti u svakom slučaju. Hvala na linku! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() @jablan:
Takva mije potreba. Imam nekoliko CSS koji se ucitavaju jedan preko drugog po nekim uslovima, kao slojevi. Tako se gradi kompletna definicija stilova za dokument. U nekim slucajevima se preko psotojeceg stila ucitav anovi koji ga menja. Nekada je izmena mala i samo je dopuna postojeceg stila anekada je potrebno da resetujem stari stil i zamenim ga novim. Sve u svemu ovako mi je mnogo jednostavnije nego da razmsiljam koji stil kada treba ucitati. @zira: Hvala za hint, medjutim, korsicenje JavaScripta mi je za ovaj slucaj neprihvatljivo.
![]() |
#6 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() pre nego sto zapalim, vidim da i ti "zidas" slojevito, pazi kako ja, napisem stilove (generalne), a onda na elemente lepim ID-ove koji prepisuje neke specificne atribute samo za taj element.
@zira, thanks za link, nov momenta za mene ![]()
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ukoliko ne mozes da koristis js, onda ti jedino preostaje override sa jako dugackim selektorom, da bi osigurao da ce on sigurno da ima prvenstvo..
tipa ako su ti svi ostali stilovi #neki_id div.neka_klasa a ti onda dodas body #container #neki_id ... i nema sta da brines o redosledu...
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oracle Forms Definicije Tipova | forrest13yu | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 21. 11. 2008. 10:42 |
[Drupal] - reset html-a u komentarima | blackshtef | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 28. 09. 2008. 18:54 |
Stila CSS klase se prikazuje u IE, ali ne i u Firefoxu | rookey | Sva početnička pitanja | 6 | 23. 12. 2007. 02:51 |