|
![]() |
#1 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Vec dva meseca od otvaranja mog prvog Amazon.com affiliate sajta. Do sada sam imao dosta pocetnih uspeha, recimo do sada na googletu oko 23k indexiranih strana a to je tek 20-30% contenta tako da googlebot josuvek ne napusata sajt cak ni na sekund
![]() Buduci da sam izabrao tematiku za izuzetno jakom konkurencijom SERP je jos uvek katastrofa, relativno mali broj backlinkova... na ovome jos radim. Trenutna konverzija je oko 4-6%, nesto mi se ona nesvidja pa sam odlucio da malo izmenim sajt, prvenstveno product page. Dakle interesuje me vase misljenje o tome koliko je usable ovaj product page odnoso da li bi ili nebi krenuli dalje od ove stranice... (mislim u kupovinu) u svakom slucaju ostavite razlog za i protiv. Takodje bilo kakvi komentari u vezi On i off page optimizacije su dobrodosli naravno i bilo kakav savet oko povecanja konverzije i generalno usability-a sajta... Recimo product page: http://www.dvd-movie-shop.org/hot-dv.../sin-city.html Index: http://www.dvd-movie-shop.org/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Zanimljivo izgleda, ali mozes li objasniti kontekst recenice "Trenutna konverzija je oko 4-6%"?
Koliko sam primetio, lose je to sto ti tekstualni linkovi na sajtu nisu podvuceni, vec samo druge ili cak iste boje (Dvd articles i Full Article List u dnu naslovne strane).. Moje misljenje sa pogleda usability-ja je da je to veliki propust.. Ostalo mi izgleda manje-vise ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Definitivno linkovi...
Nisam dizajner, ali nekako mi se čini kao da su header i sadržaj stranice dva sveta (header su pastelne boje, a dole koristiš "živahnije" varijante). PS: Khm, jel sam ja u pitanju ili mi se čini da si "inspiraciju" (ako ne i čitav sidebar) za sidebar, boju linkova i sl pokupio odavde? PPS: Ovu temu bi trebalo prebaciti u Web site i multimedia...
![]() |
#4 |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() PS: Khm, jel sam ja u pitanju ili mi se čini da si "inspiraciju" (ako ne i čitav sidebar) za sidebar, boju linkova i sl pokupio
mala je rec pokupio... ![]() ![]() Btw upravo radim jos jedan mali redizajn tako da si upao u sred... odnosno sve je gotovo osim headera Nego... malo ocigledno niste razumeli pitanja ![]() Nisam pitao oko dizajna i sl vec oko samog prilaza krajnjem korisniku dakle da li su svi elementi uocljivi, da li neki elementi fale itd... Btw. linkovi koji nisu podvuceni i iste su boje kao i ostatak texta nisu predvidjeni za korisnika vec za botove... radi brzeg indexiranja. --- Edit: Konverzija se racuna na osnovu broja posetilaca tvog sajta i broj kupovina... Dakle to je procenat posetilaca koji na kraju zaista nesto i kupe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Da ne bude da mašim temu. Add to shoping cart i Checkout definitivno ne bih stavio ka tab, već kao dugme. Ipak je u pitanju akcija, a ne sadržaj. Stavio bih da fokusirani tab bude product description... Po konstrukciji stranice mislim da je to logično i očekivano... To bi manje više bilo to. IMO, samo si zeznuo sa tabovima, sve ostalo je dobro ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Knowledge base
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() fala
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban shopping cart review | Lalaland | e-Business | 1 | 29. 02. 2008. 21:42 |
Zeitgeist - The Movie | Dragan Babić | Opušteno | 92 | 07. 11. 2007. 20:42 |
The Simpsons Movie | Nemanja Avramović | Opušteno | 10 | 02. 08. 2007. 10:28 |