Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Koje su vase preporuke za web aplikaciju za grupni blog, tj. da na jednom mestu vise korisnika ima svoje blogove? Da li ima nesto bolje od Wordpress MU? Ima li neko iskustva sa Scoop-om?
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() WPMU je krsh, nemojte njega... svaki blog se drzi u zasebni tabelama, sto ima 2 gadne posledice:
1) tesko je napraviti grupne statistike (tipa najposecenijih blogova, ili sveze updateovanih) jer moras da gledas za svaki blog podatke u drugoj tabeli, cime baza podataka gubi svaki smisao. Ja sam morao da pravim custom pluginove koji imaju zasebne tabele sa statistikama da bih ovo resio.. 2) Za svaki blog se kreira oko 10 novih tabela. Kod mene na blogtastic.com to znaci da sa ~6000 usera imam preko 60K tabela u bazi. Ovo i nije toliki problem u radu(za sada), ali ni jedan alat nije u stanju da backupuje takvu bazu, nego moram da je ugasim pa da kopiram fajlove. Znaci apsolutno ne preporucujem osim ako ces imati samo 10-tak nezavisnih blogova max. Skoro sam siguran da je svako drugo resenje bolje..
![]() |
#3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Pa eto, poslednjih mesec dana igram se na blog.co.yu - oni su jednostavno digli LifeType, koji ranije beše pLog. Ispostavilo se da to nije stvar bez greške, tako da ne doživljavam to kao plug'n'play aplikaciju. Pošto koristim to već neko vreme, mogu da kažem da s korisničke strane nije loše, pruža solidno - iako je moj utisak da je sve to prilično komplikovano za prosečnog korisnika. Druga stvar je primedba da to ide sporo, potvrđuju komentari koje sam pročitao na opensourcecms ... uglavnom, moj utisak je da ima svega nekoliko javnih skripti za ovu namenu, pitanje da li i jedna zaslužuje preporuku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() SharePoint portal
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najbolja konfiguracija do 10 000 evra | trazimcuruzabrak | Hardware | 14 | 04. 05. 2011. 20:52 |
Najbolja knjiga/resurs za CSS | belarion | Sva početnička pitanja | 5 | 01. 09. 2009. 03:19 |
Najbolja kombinacija antivirus programa??? | curug07 | Sva početnička pitanja | 27 | 15. 04. 2008. 16:23 |
GROUP BY grrrr | Blood | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 05. 09. 2006. 20:00 |