|
![]() |
#1 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat sa Area51 (original):
Citat:
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 11. 01. 2007. u 19:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Da SEO ne treba postojati je besmisleno. Narocito stav da se radi o nekakvom "varanju sistema" mi ne ide u glavu! Lepo, za koja je SEO varanje sistema i ko je srecan sto nije u top sto na Guglu, ne mora koristiti SEO.
Citat:
Citat:
Izvini Ilija, ali po ovome se ne slazemo uopste. Ako je cilj sajta da vlasniku zaradi pare, normalno je da se koristi sve sto je moguce da se posetioci privuku na sajt. Dalje, made for adsense sajtove mozda ne odobrava sam Google? Pa bmw.de i ostale sajtove koji su koristili cloaking upozorava, tj. moli da to ne rade? I onda je neko ko koristi SEO kriv, e da. Za blackhat tehnike je Google sam kriv. Sutra mogu da salju IE umesto googlebot user agent string i sve cloakovano izbrisu iz baze kao da nikada nije postojalo. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 11. 01. 2007. u 18:53. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Odlična tema, očekujem dosta smislenih komentara i dosta flejma...
![]() Slažem se sa Ilijom, mada nisam pristalica emotivnih formulacija. Ono što je sigurno je da (dobar) proizvod mora da postoji i da neko mora da ga napravi. SEO je samo jedan mali deo prodaje i danas je naravno precenjen zbog nesavršenosti pretraživača, a bogami i zbog hajpa... Cenim da kroz par godina "SEO expert" više neće biti tako interesantan i unosan posao. Mislim, BMW će uvek biti BMW, bez obzira cloakovao sajt ili ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Mozda si u pravu jablan, da ce pretrazivaci prerasti SEO, ali ne treba biti ni iskljuciv. U ovom trenutku jeste potreban, ma sta ja, ti, ili Ilija mislili o tome. Da ima i onih koji samo gledaju da prevare neupucene, ima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Misliš da activeCollab-u treba SEO? Po mom mišljenju, SEO, kao i uglavnom ceo advertajzing, služi da nadomesti nedostatak kvaliteta. //edit: reformulisao Poslednja izmena od jablan : 11. 01. 2007. u 19:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Mozda mu ne treba, ali zato sto se svi jagme za nesto sto je dzabe. Ne sumnjam da je dobar, ali tim pre ce i vece interesovanje biti. Ocekujem da Boccio kaze neku rec kada je Vivvo po sredi kako to ide.
EDIT: Vivvo nije dobar? Poslednja izmena od bojan_bozovic : 11. 01. 2007. u 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Preimenovah temu da ne bude kompletna diskusija zasnovana na ličnom stavu.
Problem je što SEO sam po sebi pravi dosta loših propratnih stvari - svi vidovi SPAM-a na sajtovima (comment SPAM, forum SPAM etc), gomili ljudi je SEO polazište za donošenje odluka (linkovana tema, o Pay Per Post fenomenu) itd. U takvoj "klimi" izgubi se fokus - umesto da se ljudi potrude da pruže što kvalitetniju uslugu oni idu kojekakvim prečicama. Da se ista energija utroši u poboljšavanje onoga što se prodaje verovatno bi se postignli vidni rezultati. Ali ne, lakše je platiti SEO eksperta nego poraditi na kvalitetu.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|