|
![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Evo jednog čudnog pitanja:
Zašto koristite Smarty? U dva projekta na kojima trenutno radim ga ne koristim i nije mi zafalio ni jednog jedinog trenutka. Svoj "template engine" sam napsao za pola sata i teži celih 10kb naspram 200kb+ koliko ima sam Smarty, a radi sve stvari za koje sam inače koristio Smarty. Template su pregledni, u njima radi code completion, mogu da koristim sve što inače imam na raspolaganju i van template (tu je zamka, ako ne pazite možete preterano uneti aplikaciju u template)...
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
|
![]() Da, u pravu si. Razmisljao sam bas o toj temi. Da napravim template koji bi sluzio svrsi jer ne koristim sve funkcije smarty-ja. Medjutim kako sam okupiran poslovima i ispitima taj deo je ostao na cekanju.
Jednom na tvom blogu je bilo reci o mesanju php-a i html-a pa bi se na taj nacin u mnogome olaksala izgradnja web-aplikacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
expert
Expert
|
![]() Nakon sto sam ukapirao da mix html + php nikud ne vodi i da na kraju dobijem brljotinu u kojoj nema sanse da se snadjem ni ja koji sam to pisao, "prebacio" sam se na smarty, al' sam se zaebo i gomilu stvari "programirao" u smarty-ju. Jeste da ima gomilu korisnih (i vecini nas nepotrebnih) feature-a, ali opet treba biti jako oprezan pa, kako Ilija napomenu, ne pretjerati i praviti aplikaciju u smarty-ju.
Sreca pa je (nadam se) na vrijeme CakePHP malo pripomogao ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Dusko Petrovic
Professional
|
![]() jel imash neki primer aplikacije radjene u cake-u? ja sam taman poceo da se igram sa njim kad su mi poceli ispiti, tako da bih voleo da vidim shta sve moze
iako neke stvari izgledaju lagane, imam utisak da se malo komplikuju stvari za ozbiljnije aplikacije. za obicnu akciju treba da editujesh gomilu fajlova, da koristish neke njihove opcije koje nisu dokumentovane i tako to. ako neko ima volje da me razuveri samo napred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
expert
Expert
|
![]() mali OT, ali valjda nam shefovi nece zamjeriti
![]() ja sam tek 5-6 dana u vezi s Cake-om, tako da je moje poznavanje istog poprilicno skromno ![]() ![]() za obicnu akciju ti ne treba gomila fajlova - uglavnom mozes sve stavljati u controller, a ako ponesto smjestis u helper - isto ti dodje ![]() sto se tice "ozbiljnijih" aplikacija, mislim da ce 0.10 verzija (aka 0.9.2 trenutno) biti skroz ok (dok ne izadje final 0.10, ja se drzim 0.9.1 jer mi zasad radi posao, i to dobro)
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Sve mi se čini da ću i ja Cake uposliti u jednom skorijem projektu. Jednostavno ne postoji finiji open source PHP4 framework (bar ne koliko ja znam), a pošto već dobrano poznajem način na koji Rails radi trebalo bi da se osećam kao kod kuće.
BTW: Mogao bi jedan mali split ovog i gornjeg posta u novu temu pošto su oba o Cakeu i ne spominje se Smarty uopšte...
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zašto ne radi 301 redirekcija? | pcigre | Regular expression i htaccess | 7 | 09. 04. 2008. 13:13 |
Zašto, bre? | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 64 | 10. 09. 2007. 11:22 |
Zašto? Zato! | bluesman | Opušteno | 3 | 25. 01. 2006. 18:10 |