|
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 17.03.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav svima redom, da ne nabrajam.
Ovo je moje prvo postovanje na dev pro talk-u a po Ilijinom nagovoru ![]() Evo i mog problema... Napravio sam program u php-u i na računaru korisnika ga instaliram nakon instaliranja apache-a, mysql servera i php-a. Program radi u lokalu i radi bez problema. Medjutim, kao i svaki drugi program i njemu treba update a ja sam funkciju update-a zamislio na sledeci nacin. 1. korisnik otvara update stranicu u lokalu (localhost )-ovo radi 2. uz par mysql instrukcija skript definise promjenjive na osnovu vrijednosti iz lokalnih tabela.(i ovo radi) 3.nakon definisanja promjenjivih program treba da se kaci na moj sajt i da uradi par querija na bazi koja je na internetu a na osnovu promjenjivih koje su mu zadate u lokalu. E OVO NE RADI. Nije greska u skriptu jer nece nikako da se poveze sa stranice u lokalu na server i da izvuce bilo kakve podatke, a to mi je neophodno ako hocu da uporedim verziju koju klijent ima sa najnovijom verzijom. eto... ako nisam dovoljno objasnio pitajte... visicu po forumima dok ne nadjem odgovor. ![]() Pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Pogledaj u konfiguraciji mysql servera kome pristupash u lokalu, kako je definisan korisnik sa kojim se logujesh.
Verovatno je definisan kao korisnik@localhost, ako jeste ti ga lepo definishi kao korisnik@hostname gde je hostname ime mashine na kome se izvrsava skripta. Pa javi ako jeste ![]() Pozdrav.
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Uopšte nema potrebe da se remotely kači na bazu.
Većina biblioteka za parsiranje XML-a ima mogućnost da otvori URL (može preporuka za dobar XML parser na PHP4; za PHP5 je SimpleXML standard) pod uslovom da je PHP-u odobren izlaz na net. Tehnički, možeš da uradiš nešto slično ovome: PHP kôd:
Ovde je moguće imati par problema: 1. Ima milion različitih načina na koje PHP setupovan i u nekim slučajevima jednostavno nemaš izlaz na net. Jako čest slučaj kod kompanijskih mreža, posebno u USA. 2. Ne bih ovo koristio za proveru ispravnosti licence. Taj kod bi trebalo da bude ugrađen u samu aplikaciju.
![]() |
#4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Ja se izvinjavam, propustio sam deo gde se program kazi na tvoj sajt.
![]() |
#5 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() nije u pitanju mysql.
ja pokusavam da se nakacim regularno na remote bazu sa potpuno ispravnim parametrima iz lokala. ako promenim bilo sta u mysql-u u lokalu, onda lokal nece raditi- |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Citat:
edit: resenje su ti vec naveli: 1) dozvoli na remote serveru kacenje sa remote masina - za svaki remote host poseban user (recommended, ali pada u vodu ako klijenti nemaju staticke IP adrese, i guess...), ili da postojecem korisniku izmenis privilegije i dozvolis kacenje sa bilo kog host-a (nije bas preporucljivo...) 2) Ilijino resenje - XML. Cini mi se da je malo izvikano ovo oko "izlaza napolje" jer jos nisam naleteo na konfiguraciju koja je zabranjivala otvaranja remote fajlova (osim mozda tamo gdje PHP radi u safe modu). Svejedno, ti odrzavas klijent masine tako da... ![]() Poslednja izmena od BrainDamage : 17. 03. 2007. u 16:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() oho...evo ga lav.
vidi, meni nije problem to sa setovanjem php-a, jer ja ga distribuiram i on ostaje takav. aplikacija ne ide sama vec uz neki vid moje asistencije kod korisnika, a niko od njih nema, ali ponavljam (sad sam ko draskovic) NEMA ni mysql ni php niti bilo sta nalik tome. ja dolazim na cistu masinu koja nema niti je radila sa bazama. ih bre ilija...nije ovo moje aC ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() nego, ilija, deder ti meni objasni malo to poblize...php i izlaz na net...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
POMOĆ!!! Apache web server | coski30 | Sva početnička pitanja | 12 | 22. 07. 2010. 17:47 |
Apache log parser | Nemanja Avramović | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 11. 10. 2007. 21:14 |
mod_rewrite na Apache 2.2 | Nemanja Avramović | Regular expression i htaccess | 3 | 05. 08. 2007. 21:34 |
Apache se razvlaci | istok | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 12. 02. 2007. 09:05 |
Apache 2.2 i .htaccess ? | BluesRocker | Regular expression i htaccess | 5 | 27. 12. 2006. 14:36 |