|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Debian Sarge dolazi sa php4-gd2 modulom koji uopste nema GIF podrsku, ni za citanje GIF-a.
Probao sam ovo - http://wiki.typo3.org/index.php/Runn...n_Debian_Woody - ali se nista nije desilo, nikakav novi php modul ne dobih, a onaj stari gd2 stoji na svom mestu ![]() Ima li neko ideju sta da radim? Uopste ne mogu da radim sa GIF-om... ni da ga procitam. Bar da ga mogu citati, pa da ga posle konvertujem u PNG... ali ne mogu ni to... apsolutno nista ne mogu sa GIF-ovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ha, uspeo sam, na krajnje cudan nacin.
apt-get -u remove php4-gd2 apt-get install php4-gd i dobih i GIF read i write... a verzija je isto 2, samo su rename-ovali paket, samo oni znaju sto... Poslednja izmena od Peca : 03. 07. 2007. u 03:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne znam kako stoje stvari za debian, ali ja sam se sa slicnim SUSE problemima izborio tako sto sam mu stavio da koristi nezvanicne repozitorije, tu obicno ima svega i to pod ocekivanim imenom...
![]() |
#4 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ovo je sa zvanicnog respository, samo sto su ludaci iz Debiana gd2 sa gif podrskom imenovali kao 'gd', a onaj bez gif podrske 'gd2'.
ne zna se tamo ko je ludji izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja sam te i slicne probleme uvek resavao kompajliranjem
![]() wget apache-latest wget php-latest tar -xzvf apache.1.3.x.x cd apache.1.3.x.x ./configure --with... make make install tar -xzvf php-latest cd php-latest ./configure --with... make make install Te varijante sa binarnim paketima u raznim distribucijama (a probao sam mnoge) su zesce smaranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ali je pracenje security propusta i njihovo patchovanje [rebuildovanje daemona] zesca obaveza.
ovako oni tamo u debianu lome glavu oko toga, ti samo update-ujes sistem sa dve apt-get komande... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
mod-evasive na apache2 i debian etch | robi-bobi | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 22. 01. 2009. 17:38 |
EasyPHP: PHP4 i PHP5 | Pedja | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 08. 08. 2007. 12:23 |
PHP4 - get_class() | Ilija Studen | PHP | 7 | 07. 06. 2007. 23:21 |
webmail sa podrskom za wap | pcigre | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 24. 04. 2007. 00:25 |