|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() nesto se igram i hocu da dodam recycle bin u jedan moj CMS, odnosno da napravim foru da se sve sto se brise, ne obrise zaista, vec se samo prebaci negde, i da moze po potrebi da se uradi undelete... ovo se odnosi i na fajlove i na bazu..
Jeste radili nekad nesto slicno? Imam neke nedoumice oko toga kako da implementiram celu stvar, recimo za fajlove da li : a) "obrisane" fajlove pomeriti u specijalni direktorijum tako da relativna putanja u tom diru bude ista kao originalna u odnosu na web-root (npr. fajl /home/pera/www/foo/bar.jpg se nakon brisanja smesta u /home/pera/obrisano/foo/bar.jpg) b) preimenovati "obrisane" fajlove u neko genericko ime u nekom dir-u, a u bazi pamtiti gde je taj fajl ranije bio (ovo je mocnije resenje jer postoji mogucnost da se sacuva vise fajlova istog imena i putanje..) c) integrisati se u neki CVS Takodje za recorde iz baze, da li da cuvam obrisane recorde u zasebnoj tabeli ili samo da ih markiram kao obrisane ? Sta mislite?
![]() |
#2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne znam za fajlove (nisam baš mnogo razmišljao o tome).
No, novi activeCollab ima Trash. Sve se svodi na STATE flag. ENUM sa tri moguće vrednosti STATE_SPAM, STATE_DELETED i STATE_VISIBLE. Kada se prikazuje Trash izlače samo objekte sa DELETED stanjem. Znači, ne pomeram objekte u drugu tabelu već sve držim u jednoj. Nisam se još bavio performansama ovog rešenja, ali ne vidim zašto bi pravio probleme ako nije u pitanju velika količina podataka...
![]() |
#3 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ne znam kakva je interna organizacija tog CMS-a...
Sto se tice tabela, radim isto kao i Ilija, samo flegujem zapis kao obrisan, tj. da je u recycle bin-u. Za fajlove, ako ih vec sve imas u bazi, mozes isto tako samo da ih flegujes u samoj bazi kao obrisane, nema potrebe da ih fizicki premjestas. Fizicko brisanje zapisa i fajlova radis u trenutku kada neko odluci da ih obrise iz recycle bin-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
mozda samo uradim rename fajla..
![]() |
![]() |
#5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Samo da vidim da li mi je logika ispravna - ako je u pitanju *nix dodavanje tačke na početak imena fajla će ga automatski označiti kao hidden i neće mu se više moći pristupiti preko web servera (direktnim kucanjem URL-a u address bar)?
![]() |
#6 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Možeš i da iskopiraš logiku koja se koristi u desktop OSovima, i koja već funkcioniše na milionima računara bez (puno) problema
![]() Windows: Skriveni folder "Recycled", u njemu svi fajlovi koji su brisani, bez očuvanja strukture foldera i sa random karakterima umesto naziva fajla. U bazi se čuvaju originalni nazivi i lokacije fajlova KDE/Gnome: Direktorijum .Trash (tačkica na početku označava skriveni dir). U principu isto kao na Windowsu, samo bez šifrovanja imena fajlova. @Ilija: Tačka sakriva fajl, u zavisnosti od konfiguracije servera može da se desi da se ne prikaže u dir listingu, ali može da mu se pristupi direktno -- http://www.impetusdesign.com/.ilija.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |