|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.06.2007
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() PHP 4.3.10
MySQL 4.1.9 -imam u bazi tabelu sa korisnicima -log formu -php- stranu koja proverava da li je lice korisnik baze -vise razlicitih, radniih PHP - strana pitanje: KAKO SPRECITI DA NEKO ZAOBIDJE log formu DIREKTNIM KUCANJEM ADRESE php- strane ili AKO KORISNIK URADI LOGOUT DA NE MOZE SA "BACK" U BROWSWERU DA SE VRATI NA ODREDJENU php- stranu SA KOJE SE ODLOGOVAO, VEC DA BUDE UPUCEN NA log formu SA PONOVNIM TRAZENJEM UNOSA username-a i pasword-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Upotrebi sesije.
![]() |
#3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Prvo bez toliko velikih slova ..., drugo kada se korisnik uspesno uloguje kreiraj neku vrednost u sessiji i proveravaj da li ona postoji prilikom pristupa drugim fajlovima, ukoliko postoji, korisnik je ulogovan a ukoliko ne onda nije i npr mozes da ga redirektujes na login stranu. Prilikom logouta unset-uj tu vrednost ...
To je neki najjednostvaniji nacin ...
![]() |
#4 | |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
evo deo koda: $table='kor'; $sql = mysql_query("SELECT * FROM $table WHERE BINARY name='$nam' AND BINARY password='$pass'"); $row = mysql_num_rows($sql); if ($row==true){ // na ovo mesto bi trebao da ubacim to sto si spomenuo ali ne znam da kreiram vrednost u sesiji, koju ce prvo da prihvati method.php, ako mozes da mi pomognes, pokusavao sam ali ocigledno gresim u definisanju, prvi put se srecem sa sesijama. echo "<font color=\"#000000\"font size=\"7\"><b>Hvala sto ste se ulogovali !<META HTTP-EQUIV=\"refresh\" CONTENT=\"2; URL=method.php\"></b></font>"; } |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]()
![]() |
#6 | |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
mislim da sam resio problem, nije htelo jer je u Firewall-u bio zabranjen Cookies |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
expert
Grand Master
|
![]() iako ce citirani kod raditi tako kako ocekujes, on nam kaze i da nisi bas procitao sta tacno vraca i kako radi mysql_num_rows
kao sto kaze moreno: procitaj manual, pogledaj neki tutorijal, a najbolje neku knjigu za pocetnike u PHP |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako "računati" vreme logovanja korisnika | ppavlovic | Sva početnička pitanja | 2 | 29. 04. 2010. 08:11 |
updejt cache-a i kako spreciti efekat lavine? | ivanhoe | Programiranje | 1 | 27. 07. 2008. 21:02 |
Procesiranje forme | blackshtef | Sva početnička pitanja | 5 | 01. 12. 2007. 16:49 |
forme i SEO | ivanhoe | Marketing i SEO | 1 | 27. 05. 2006. 16:11 |
CSS + forme | xippi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 16. 06. 2005. 10:58 |