|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav svima.
Prešao sam na rad sa Oracle JDeveloper 10g i imam problem da se konektujem na Oracle bazu podataka; što na lokalnu koju sam instalirao (Express Edition), što na externu. Kada podesim parametre za lokalnu bazu Driver: thin Hostname: localhost JDBC Port: 1521 SID: XE Javlja mi se greška ORA-00604: error occurred at recursive SQL level 1 ORA-12705: Cannot access NLS data files or invalid environment specified Ista stvar se dešava kada se radi o externoj bazi, preko konekcije koja je radila na JDeveloperu 9. Imam aplikacije koje sam deploy-ovao i koje normalno komuniciraju sa externom bazom. Može li neko da mi pomogne oko ovog problema? Unapred zahvalan na odgovoru. btw. konekcija sa MySQL bazom preko localhosta radi normalno, ali ona nije tema ovog problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
old school
Professional
|
![]() Mozes li se spojiti sa SQL*Plusom? Ako mozes, onda pogledaj sta ti vraca ovaj upit:
select * from nls_database_parameters; Potom provjeri sta ti je podeseno u JDeveloperu: Help -> About -> user.language & user.region Ako su razliciti (a mozes pokusati i ako nisu), onda edituj datoteku <jdev-oracle-home>/jdev/bin/jdev.conf i dodaj (ili izmijeni) ove parametre (ovo je primjer za English): AddVMOption -Duser.language=en AddVMOption -Duser.region=US Sacuvaj datoteku, restartuj JDeveloper i pokusaj ponovo da se spojis. Ako ne radi, probacemo drugo rjesenje. ![]()
![]() |
#3 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Radi!! : )
Bili su mi namešteni srpski jezik i Češka, a na obe baze je, naravno, Amerika. Hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL Database Compare - compare local and remote database | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 26. 02. 2009. 15:34 |
Ad hoc konekcija MAC <-> PC | teknoledge | Opušteno | 3 | 13. 11. 2008. 11:12 |
Broj konekcija na server | mb_sa | PHP | 5 | 11. 05. 2008. 21:28 |
Potreban Oracle PL/SQL programer i Oracle DBA | Jbyn4e | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 22. 08. 2007. 11:21 |
ADP konekcija sa SQL | jana | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 07. 12. 2006. 21:30 |