|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hi,
Interesuje me da li Google i ostali SE-ovi indeksiraju linkove unustar elemenata koji imaju css propery display setovan na none. Konkretno, dodao sam na Blogotku mali JS menu koji sakriva mesece za odredjenu godinu arhive, ali se sada plasim da ce google jednostavno prekociti iste prilikom indeksiranja. Takodje, jedno offtopic pitanje, da li je bolje sa stanovista SEO-a praviti linkove tipa: Kôd:
<a href="#" onClick="someJS(); return false;"> Kôd:
<a href="someJS()"> |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
133t
Master
|
![]() pricalo se mnogo o tome kako google parsira css fajlove i kako je lose imati display:none
s druge strane google ne sme tek tako da odbaci te linkove jer se na mnogim mestima to koristi kao image replacement tehnika za menije. Nemam nikakve informacije iz zvanicnih izvora ali po mom iskustvu za sada nemam problema sa display:none - s druge strane 90% njih setujem direktno iz javascripta a ne iz css-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() dok god su interni linkovi mislim da nije problem, vidjao sam sajtove koji imaju samo dinamicki meni i korektno su indexirani...
![]() |
#4 |
Boban Karišik
Expert
|
![]() Sto se tice ovog drugog pitanja, bolje je imati onclick ali na href postaviti nesto za slucaj da je js iskljucen:
Kôd:
<a href="popup.html" onclick="showPopup(); return false;" target="_blank">
![]() |
#5 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Indeksira ih normalno, mada sam se i ja pitao da li ce biti problem sa tim linkovima, ali nisam ih imao, radi sve ok.
U tom momentu problem je bio jer sam naisao na tekst na netu koji se bavi cloaking-om linkova i kako to ne treba raditi, izmedju ostalih je bio pomenut i slucaj sajta volkswagena, koje je u flashu, pa su stavili navigacuju u <div class="hiiden_div"> (ili tako nesto ![]() ![]() Ali sam kasnije naisao da je ok ako ti taj sadrzaj mozes da pokazes korisniku pomocu nekog skripta i slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() Mozda nije losa ideja staviti da je taj div po default-u vidljiv a u body tag dodati
Kôd:
<body onload="nekiDiv.style.display='none';">
![]() |
#7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Pa i ja sam razmisljao o tome, ali sam hteo da se posavetujem prvo sa SEO expertima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ovo je svakako bolje, ne samo zbog googla nego i zbog ljudi kojima je iskljucen JS...
![]() |
#9 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() (jedino što se onload stranice okine tek kad se učita svih 200 sličica na njoj ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() I 100 youtube videa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kohana display event | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 29. 09. 2009. 23:27 |