|
![]() |
#1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Koji je najbolji metod za "sredjivanje" iskrzanih ivica na isecenim slikama ? Imam jednu figuru i na tamnoj pozadini se vidi da nije dobro isecena, kako da popravim to ?
Hvala ...
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Ja to rešavam preko Quick Mask-a. Objasniću npr. za selektovanja vlasi kose na fotografiji:
1. Aktiviras Quick mask (slovo Q na tastaturi) i onda ćeš videti crvenu masku preko slike. 2. Uzmeš Brush, izabereš oblik i veličinu po potrebi i počneš da crtaš masku... Crna boja brusha pravi masku, a bela je briše. Možeš i filtere da koristiš... 3. Deaktiviras Quick mask (slovo Q na tastaturi) 4. Maska koju si crtao se pretvori u selekciju, inverznu. 5. Inverzna selekcija: CTRL+Shift+I pa copy/paste layera i to je to Naravno, pre upotrebe maske prvo grubo praviš selekciju nad lejerom, a kasnije "docrtaš" selekciju preko maske. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mozes da koristis blur ako ih ima puno ili smudge tool postavljen na darker da ih rucno ubijes..
![]() |
#4 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @ivanhoe, tako i radim nego sam mislio da ima nesto bolje, probacu ovo sa maskama sto je rekao Goran ...
![]() |
#5 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Ja u glavnom koristim quickmask i to je u 99.9% slucajeva dovoljno, ali cim ti treba nesto zahtevnije (kada radis veliki format za stampu recimo gde se vide detalji lepo) - onda koristis pen tool, napravis selekciju od toga (sa nekim podesavanjima aliasinga koji odgovaraju tvojoj slici) i iseces. Licno - meni je frajstendovanje odvratan posao i prezirem ga, ali nekad se mora.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]()
![]() |
#7 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @nixa, trazio sam savete od vas ...
@Dragan Babić, pokusacu da prevedem to sto si rekao u delo ![]()
![]() |
#8 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" Dragan Babić za poruku: |
![]() |
#9 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Off Topic: Video je strava, dok covjek objasnjava kako u PhotoShop-u izbrisati prsten sa zenine ruke na fotografiji sa vjencanja, u pozadini se cuje ljutiti zenski glas koji ga doziva i doziva... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Pogledajte i ostale obavezno, jednako su dobre. http://www.youtube.com/user/MyDamnChannel
Najsmesnije je sto eBay aukcija stvarno postoji, a procitajte i komentare na videe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
20 godina photoshop-a | f00gazzi | IT događaji | 0 | 18. 02. 2010. 01:49 |
Tekst sa linijama do desne ivice paragrafa | MorenoArdohain | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 10. 12. 2009. 22:39 |
photoshop - pozadina | mirko | Sva početnička pitanja | 2 | 30. 12. 2007. 11:55 |
Photoshop the Supermodels | drdrksa | Linkovi | 10 | 16. 11. 2005. 00:18 |