Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 07.09.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozz, evo ovdje jedna upload skripta, moze nekome kasnije i posluzit.
PHP kôd:
E sad treba mi pomoc, ocu dole gdje je browse i Upload dugme kako mogu ubacit list box, da stavim recimo tri kategorije: ljudi, dogadjaji i gradovi. I da na osnovu tog list boxa meni mjenja gore u koji ce folder da uploaduje sliku, slab sam sa php pa molim pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
NoProfessional
Certified
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() pa stavis u web formu da korisnik izvrsi selekciju foldera/kategorije
<select name="kategorija"> <option value="ljudi">ljudi</option> <option value="dogadjaji">dogadjaji</option> <option value="gradovi">gradovi</option> </select> posle toga u php kodu ako sam dobro skontao samo stavis $kategorija = $_POST['kategorija']; $target = 'albums/$kategorija/'; pa ako je korisnik selektovao ljudi putanja ce biti albums/ljudi/, ako je odabrao gradove bice /albums/gradovi/ ako sam te uopste dobro razumeo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Obrati samo pažnju na to da ovim praviš ogroman bezbednosni propust, jer omogućavaš posetiocima da menjanjem jedne promenljive biraju u koji folder žele da postave fajl. Dodavanjem "../" mogu da se popnu jedan folder na gore, tako da mogu da ti upisuju fajlove gde god požele.
Bolja varijanta bi ti bila da opcije u formularu imaju numeričke vrednosti, a onda u funkciji u kojoj obrađuješ fajl staviš nešto tipa: Kôd:
switch ($_POST['kategorija']) { case 1: $folder="ljudi"; break; case 2: $folder="mesta"; break; ... default: $folder="svasta"; } $target="/albums/$folder/"; Poslednja izmena od Dušan Dželebdžić : 03. 02. 2008. u 08:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ ne moraju nuzno da budu numericke vrednosti (teze za debug i naknadne prepravke koda kroz 2 godine), ali svakako treba koristiti switch/case da se mapiraju u realne putanje na disku. Ovo nije samo zbog sigurnosti, mada je to najvaznije, nego i zbog flexibilnosti - ako zelis da pomeris fajlove negde drugde samo promenis jedan case, sve ostalo radi transparentno..
![]() |
#5 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Off Topic: ^ my mistake, bio sam ubeđen da sam negde u postu napisao i "npr", kad sam predlagao brojeve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() U mom slucaju skriptom je ogranicen upload samo na jpg ekstenziju, tako i ako neko promjeni putanju i uploaduje u drugi folder nemoze nanijet stetu.
A na kraju krajeva ne kontam bas ako je list box na stranici i u njemu su zapisane opcije kako ce neko to promjenit. Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Imam problem:
Javlja mi ovu gresku: Warning: move_uploaded_file(albums/$kategorija/moj-ipod.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory ne moze da ucita vrijednost polja u varijablu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 11.01.2006
Hvala: 66
11 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Пошаљи део кода где се налази та линија. Делује ми као да Php ту променљиву третира као обичан текст. Вероватно си негде погрешио код наводника.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() PHP kôd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() http://www.jeroenmulder.com/weblog/2...ble_quotes.php
echo $var; // Results in the value of $var being printed echo '$var'; // Results in the word '$var' echo "$var"; // Results in the value of $var being printed |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
TV Program Skripta | djole1989 | Web design, Layout, User Interface | 4 | 30. 08. 2008. 22:42 |
newsletter skripta | Mitrović Srđan | PHP | 5 | 17. 07. 2008. 22:45 |
PHP video skripta | Filip_B | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 13. 04. 2008. 09:41 |
ROI tracking PHP skripta | Mr.Paja | PHP | 1 | 24. 12. 2007. 02:11 |
Download skripta | Bojan Zivanovic | PHP | 8 | 17. 01. 2006. 23:21 |