|
![]() |
#1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Situacija je sledeca: Imam script koji izvrsava neke akcije i onda negde na sredini posle ispunjenih uslova treba da "pozove" drugi script ili funkciju/objekat ali da ne ceka na njegovo izvrsenje vec da odmah nastavi dalje. Nije mi potrebno da uzimam povratne podatke vec mi je samo bitno da se ta rutina izvrsi bez cekanja u skriptu gde je izvrsen poziv.
Kako to izvesti u php-u ? Hvala, Ivan
![]() |
#2 |
Comfortably Numb
Professional
|
![]() Okini adresu te skripte preko cURL-a
![]()
![]() |
#3 |
133t
Master
|
![]() Kôd:
$arg1 = "arg1"; $arg2 = "arg2"; $page = "/path/tothe/script/scriptToRun.php"; $args = "--arg1='".urlencode($arg2)."' --arg2 ='".urlencode($arg2)."'"; $command = "(php -c /usr/local/lib/php.ini ".$page." ".$args." &) > /dev/null"; system($command); ili Kôd:
Since you're talking about DOS (or console window in win32), you can spawn say "calc.exe" as: system("start calc.exe"); This will run calc.exe w/o waiting it to terminate. In *nix you can run as: "./program.sh&" (using the "&" character to let it run in the background). Poslednja izmena od kodi : 20. 03. 2008. u 23:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() pcntl funkcije? (pcntl_fork)
jedini problem sa ovim je sto pcntl funkcije nisu po defaultu ukljucene u php, pa moze da se desi da treba da se rekompajlira php da bi ovo radilo...
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|