|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Pozdrav,
do sada sam radio ručno tj. preške aplikacije na PHP/MySQL platformi, a sada bih želeo da malo ubrzam stvari. Dakle, treba da napravim bazu sa proizvodima koji imaju ime, opis, sliku, ali su im tehničke karakteristike različite u zavisnosti od vrste proizvoda. Teh. karakteristike imaju različit broj polja, a polja imaju različit tipove podataka. Slično kao itsvet.com Kako da automatski kreiram, nekakvim form builder-om, back-end aplikaciju, da samo unesem polja i tip, a da se forme za add/edit/delete same kreiraju? Jel postoji tako nešto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
|
![]() A sto ne bi napravio jos jednu tabelu u bazi? Recimo: karakteristike(id, id_proizvoda, naziv, opis) ?
Mozda jos bolje sa 2 tabele, da se ne nazivi karakteristika ne bi ponavljali, recimo: karakteristike(id, naziv) karakteristike_proizvoda(proizvod_id, karakteristika_id, opis) I onda nije nikakav problem napraviti neku php klasu za crud karakteristika...
![]() |
#3 |
old school
Expert
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Razlicite su vrste karakteristika, dakle ne bih imao 1+1 tabelu, nego 1+x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() 1. tabela sa opisom proizvoda
2. tabela sa mogucim karakteristikama za proizvode ukupno 3. tabela koja spaja proizvod sa karakteristikama, i samim tim definise skup karateristika po proizvodu. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() CakePHP bi trebalo da ima command line alat koji kreira forme (bake ako se ne varam). Naravno, ne generiše upotrebljivu aplikaciju po principu "sipaš i ne misliš", ali ti daje dobar start. Taman dovoljno da ti uštedi 15 - 30 min po tabeli.
![]() |
#7 |
old school
Expert
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() @cvele
Ja znam to da uradim, ali necu peske. @ilija i jablan Guglacu da potrazim to sto se rekli, ako neko sazna jos nesto, neka javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
old school
Expert
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Eh sad, pa radim PHP/MySQL vec 7 godina. Za drugo vise nemam vremena, sada mi je primarni posao nesto totalno drugo, a sekundarni (nocni) posao su mi sajtovi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
novi član
Datum učlanjenja: 15.04.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav svima,
@ljtruba Jesi resio na kraju problem? Pisao sam ja neku klasu sad skoro kojoj navedes na koju tabelu da se kaci i u sebi nosi add/edit/delete formu kao i listanje baze sa paginacijom. E sad, dodatno prilikom kreiranja objekta definises sta neces da ti se vidi u listi, relacije, radio polja, check box polja, sta neces da se vidi u editovanju itd... Skripte za save/edit pises sam kako bi maksimalnu mogucnost kastomizacije cele price.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Poništavanje redefinisanih tagova u istoj formi | mb_sa | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 08. 02. 2009. 13:25 |
Promenljiva u html formi | chandler | Sva početnička pitanja | 2 | 30. 01. 2009. 11:21 |
JS - promena vrednosti podataka u formi... | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 31. 05. 2007. 09:02 |
Prelamanje teksta u formi | oliver78 | PHP | 3 | 14. 10. 2005. 00:16 |