Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovaavaju početnike, ako ele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne ele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.04.2008
Hvala: 0
40 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() treba mi pomoc....nisam uspeo da nadjem na forumu.... sorry ako je vec bilo
Kd:
$patternnaziv = '/^[a-zA-Z0-9 &#!!262;&#!!263;&#!!268;&#!!269;&#!!272;&#!!273;&#!!352;&#!!353;&#!!381;&#!!382; _.-]{5,40}$/'; if(!preg_match($patternnaziv, $naziv)) { $stanjegreska = 1; $greska .= "Greka bla bla<br>"; } e ovako... pokusavam da provucem i nasa slova.... medjutim slova čćđ prolaze ali i nece nikako... osim toga... limitirao sam na duzinu od 5 do 40. posto mi je slovo ć ovako &#!!267; (isto treba izbaciti !!) zauzme mi ni manje ni vise nego 6 mesta... 6*7 i probijam limit ?! kako napisati slova velika i mala i kako da mi ne pojede prostor ? osim toga probao sam i š i slicno ali ne pije vodu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Probaj nesto tipa:
PHP kd:
Poslednja izmena od bluesman : 11. 04. 2008. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() uh probao sam i dobijam gresku
Warning: Compilation failed: PCRE does not support \L, \l, \N, \P, \p, \U, \u, or \X at offset 11 in hmm pa kako vi kontrolisete unos sa forme ? trebaju mi mala velika slova space, crtica i takve zezancije.... ako ostavim '/^[a-zA-Z0-9 _.-]{5,40}$/' to je ok, ali ako korisnik unese neko nase slovo cao zdravo... gledao sam manual i pre ovog posta ali se nisam snasao.... i nemam puno iskustva sa regex pa rekoh da pitam i da ne lupam vise glavu. Cenim da je ovo morao neko raditi, ako se ne radi i svaki put kada se unose karakteri u formu a apliakcija je za nase govorno podrucje.. unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Sorry, ovo u ide odmah posle /, sledeci put stavljam copy/paste direktno iz mog koda
![]() Dakle, treba ovako: PHP kd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() jesi li siguran da je tako ?!
![]() mislim da fali zagrada ] $found = preg_match("/[a-zA-Z0-9\pL/u", $naziv); $found = preg_match("/[a-zA-Z0-9]\pL/u", $naziv); imam problem... na localhostu ovo ne radi..... Warning: Compilation failed: PCRE does not support \L, \l, \N, \P, \p, \U, \u, or \X at offset 12 in koja je zahtevnost php-a za ovaj kod ? na serveru $naziv = "đčć"; $found = preg_match("/[a-zA-Z0-9]\pL/u", $naziv); echo $found; dobijam 0 ?! znaci da nije nasao ?! hvala puno za trud ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() PHP kd:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() @dinke
da ovo valja ![]() @japan hvala, ali ako mozes malo preciznije gde se dodaje --enable-utf8 ? "configure" command. sta mu to dodje.... nisam bas iskusan... koristim easyphp da li to trebam negde u podesavanjima php-a apacha ili nesto trece ?! tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() parametar pri kompaljiranju, ali ako ti ovo gore radi, onda ti nije bitno...
![]() |
#10 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() @japan
pa na serveru radi. ocito je podeseno kako treba, ali na localhostu nece ![]() jako bi mi znacilo kada bih mogao na localhostu to da izvodim jer imam jos dosta da poradim, a nemoguca je misija da kada nesto izmenim vrsim upload na server pa da testiram.... cinimi se da sam jako blizu resenju, te molim za jos malu pomoc ![]() kako ovo izvesti u localhost ? nazalost nikad nisam radio te parametre pri kompajliranju.. sve sto sam do sada radio jeste napisem nesto i pokrecem preko servera na localhostu (cenim da se tu i odradi kompajliranje) hvala puno @dinke a kako da ogranicim unos na duzinu od 5 do 40 karaktera recimo ?! tnx Poslednja izmena od ludakbre : 12. 04. 2008. u 01:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
NASA o astrobiolokim otkrićima | nn.nn | Oputeno | 13 | 03. 12. 2010. 23:19 |
find + cron + regex | mega023 | Regular expression i htaccess | 6 | 14. 04. 2010. 01:06 |
FPDF i nasa slova | vendi | Sva početnička pitanja | 0 | 11. 02. 2008. 12:18 |
mysql i nasa slova | staseprimate | Sva početnička pitanja | 17 | 06. 12. 2007. 13:56 |
RegEx problem | mega023 | PHP | 4 | 26. 01. 2007. 15:45 |