Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
|
![]() Izvinjavam se ako je već bilo nešto slično
Imam dve tabele users id,ime... klikovi klikza,ip... znaci upisi izgledaju npr ovako users 1,pera 2,zika 3,mika klikovi 1,... 1,... 3,... 2,... 3,... 3,... Upitom bi trebao da dobijem ovako nešto user-klikova mika 3 pera 2 zika 1 Kako treba da izgleda upit? Poslednja izmena od Predrag Gajić : 12. 04. 2008. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ima nekoliko nacina, najlaksi je (mini tutorial):
select count(*) from clickovi group by id a posto tebi treba i username moras da joinujes tu tabelu select count(*) as cnt, users.username from clickovi left join users on clickovi.id = users.id group by clickovi.id i dobijes onda records: cnt username -------- 2 pera 7 zika 1 laza Napomena: ovde ce biti ignorisani svi koji nemaju ni jedan klik, za prikaz i onih koji imaju 0 - potrebna je druga tehnika.
![]() |
#3 |
član
Na probnom radu
|
![]() Doslo vreme za premenu nacina sabiranja
![]() Naime, hteo bi da mi sabira samo od onih korisnika(users) ciji je status=0, znaci nesto kao where status=0. Evo ga trenutni upit SELECT count( * ) AS cnt, igra_users.id FROM igra_klikovi LEFT JOIN igra_users ON igra_klikovi.klikza = igra_users.id GROUP BY igra_klikovi.klikza ORDER BY `cnt` DESC Nadam se da ste razumeli sta mi treba ![]() Poslednja izmena od Predrag Gajić : 07. 09. 2008. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Za ovih 5 meseci mogao si da ubodes WHERE gde treba.
![]() |
#5 |
član
Na probnom radu
|
![]() Tek mi je danas to zatrebalo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Ubodi sad
![]()
![]() |
#7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Predraze, mislim da hoce da ti kaze da si za 5 meseci mogao valjda da naucis i sam gde treba da stoji where, odnosno da izgleda kao da za tih 5 meseci nisi napredovao ni malo
![]() ![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
sabiranje u php - problem | g00ran | Sva početnička pitanja | 17 | 25. 09. 2008. 12:39 |