|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Koristim disguise_curl funkciju koju sam pronasao među komentarima na http://www.php.net/manual/en/curl.constants.php.
Ta funkcija vrati sadržaj stranice kao string. Ja sada želim izvuci neke podatke iz toga stringa. To sam mislio raditi na način da krenem u petlji vaditi liniju po liniju iz string, te onda ispitivati da li mi u toj liniji ima nesto zanimljivo ili ne. Kako u PHP-u vaditi unutar petlje liniju po liniju iz string varijable ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Nije baš jasno šta je pitanje.
Obično kada imaš potrebu za tim znaš šta možeš da očekuješ pa tražiš ili određeni format ili određene "markere". Da li je tvoje pitanje kako da nađeš to što ti treba ili kako da ideš red po red pa procesiraš svaki red?
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa ako ti baš treba linija po linija, možda nešto ovako:
Kôd:
$lines = explode("\n", $string); foreach ($lines as $line) { // do something with $line } |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() ovo sto mi je mileusna dao mi odgovara...
ja konkretno zelim izvuci stanje svih deviza sa http://www.hnb.hr/tecajn/hvazeca.htm, pa mislim da mi je glupo koristiti regularni izraz ili stristr funkciju, jer bi one morale svaki put proci kroz cijeli tekst stranice da bi izvukle ono sto meni treba, izgleda mi pametnije ici liniju po liniju i onda pitati da li mi se u toj liniji nalazi nesto zanimljivo ako je uzmi ono sto mi treba... Imam jos jedno pitanje npr. PHP kôd:
P.S. nije mi ovo nikakvi blocking-point mogu to i drukcije rijesiti ali bi cisto htio znati da li se to može... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() $lines = file('http://www.google.com/');
Ovo radi tacno sta tebi treba. Ucitava taj HTML u niz, liniju po liniju, samo iteriras po nizu. Ne zaboravi da je new line znak razlicit na razlicitim OS-ovima ... Imas recimo PHP_EOL konstantu koja vraca end of line za OS na kom se PHP izvrsava, al u tvom slucaju ti ne mozes da budes siguran na kom OS-u je napravljen file koji citas. Citat:
Citat:
Multibyte String Functions, recimo mb_strstr
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ukloniti br tag i ramazak, tab, novi red sa kraja stringa. | mb_sa | Regular expression i htaccess | 5 | 08. 10. 2009. 14:25 |
Slanje cirilicnog stringa AJAX-om | Damjan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 18. 07. 2008. 02:31 |
Redirekcija .htaccess u zavisnosti od UserAgent stringa | bokacbl | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 16. 11. 2007. 18:07 |
Deo stringa | ljtruba | PHP | 1 | 20. 05. 2007. 07:41 |
kako iz utf8 enkodiranog stringa napraviti niz svih reči od bar 3 karaktera? | noviKorisnik | PHP | 4 | 08. 03. 2006. 23:58 |