|
![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
|
![]() Napravio sam sajt za jedan nas institut. Intersuje me i rejting na pretrazivacima.
Kao i svi sajtovi ministarstva pocetni (default) jezik je srpski (cirilica). Pored toga na sajtu ima srpski (latinica) i engleski. Pri pretrazi sa podešavanjima: Главни језик Прикажи Google савете и поруке: српски prikazuje sajt na prvom mestu (znači google na ćirilici), međutim ako je neki drugi jezik (npr. english - podrazumeva se latinica) onda ga i nema među prvih ... pogotka. Da li je to automatski preporuka raditi default jezik srpski (latinica) ili i za ovo ima rešenja? Ali kako to objasniti direktorima koji insistiraju na ćirilici kao default jeziku?
![]() |
#2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Bilo je diskusije o ovome i slicnim stvarima.
Pretpostavlja se da su ovo neke >>test<< novine koje je doneo Jagger. 1. Ukoliko dolazis sa USA porducja prednost ce imati sajtovi sa tvog USA podrucja 2. Charset ima mnogo vecu i vazniju ulogu, odnosno serpovi ce se menjati u zavisnosti od charseta. Moj savet, uradi mali bezazleni cloaking. Odosno kada detektujes google useragenta odmah mu daj charset koji zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Ako moze malo konkretnije. (ne mora cirilicom ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() To je bio moj konfuzan nacin da kazem da nam Cvele malo to pojasni, jer sam se ja izgubio.
![]()
![]() |
#6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ok ovaj deo sa cloakingom cu odmah a ostatak kasnije
![]() Ovako svaki put kada neki korisnik poseti tvoj sajt mozes da odredis koji browser koristi pomocu user-agenta. Googlebot takodje ima useragent (http://www.jafsoft.com/searchengines/webbots.html) pomocu kog mozes da ga identifikujes. Ono sto ti ja predlazem nije mnogo drugacije od dodeljivanja jezika korisniku na osnovu IP adrese (ip2country i sl). Jesnostavno neporedis IP adresu vec user-agent, pa onda ukoliko si ustanovio da je to cika googlebot automatski mu dodelis latinicu umesto cirilice... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Cirilica u latinicu i obrnuto | Ivan | Sva početnička pitanja | 9 | 03. 02. 2008. 23:34 |
Google to charge businesses for Google Apps | Peca | Opušteno | 10 | 01. 12. 2007. 15:09 |
Nucleus, .inc fajlovi i cirilica | S_Kid | Sva početnička pitanja | 2 | 26. 09. 2007. 18:33 |
Google vs. Microsoft vs. Yahoo! (was Google placa milijardu dolara za 5% AOL) | Dejan Bizinger | e-Business | 105 | 04. 12. 2006. 13:06 |
Cirilica ili latinica - prevod, SEO | robi-bobi | Planiranje i usability | 11 | 31. 10. 2006. 13:44 |