|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Imam bazu textova koji su skupljani sa RSS-a, a posto Wordpress stavlja svugde fancy (curly) navodnike i apostrofe, to se zeznulo kod uvoza u bazu. Baza je utf8, ali verovatno nije uradjeno SET NAMES utf8, nisam siguran posto sam ja dobio gotove podatke. Posledica je da u browseru dobijemo ? umesto apostrofa i navodnika...
Elem ja sad to treba da popravim (zamenim ove fancy, sa obicnim navodnicima), je lima neko ideju kako ovo uraditi sto bezbolnije? Prvo sam mislio da uradim search and replace, ali nemam pojma koji je karakter za navodnike koji je snimljen u bazi, ni kako da dodjem do njega... iz shella ne mogu da ga vidim, a kad se uradi output Firefox prikaze samo znake pitanja..
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() pa mozes da napises vrlo kratku php skriptu koja povlaci jedan red koji ima te karaktere, pa da ga nadjes preko ord() funkcije... Onda znas kako da napises replacer...
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
|
![]() Ako znash Perl mozhesh da pogledash shta radi SmartyPants (u kontra smeru):
http://daringfireball.net/projects/smartypants/
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interfejs sa fancy grafikonima | mungos | Web design, Layout, User Interface | 11 | 22. 11. 2006. 17:11 |
Client quotes | Dragan Babić | Opušteno | 1 | 07. 08. 2006. 12:13 |